BALIKESİRSPOR Kulübü'nün geleceğinin şekilleneceği son üç güne girilirken şehrin yönetim kadrolarında kıpırdanma gözlendi. Ekonomik krizin aşılması amacıyla seferberlik ilan edildi. İki bankada açılacak hesaplara 7'den 77'ye katılım çağrısı yapıldı. 

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle Kırmızı-Beyazlı kulübün Alihikmetpaşa Tesisleri'nde bir araya gelerek kampanyanın startını verdi.

YILLAR SONRA İLK KEZ...
Uzun süre sonrası görülen ilk kez ciddi organizasyonun açılışında konuşan Balıkesirspor Kulübü Başkanı Mustafa Bahçeci, kulübün bugünkü durumu hakkında bilgi paylaşımında bulundu. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 'sağ kolu' Yasin Sağay ile birlikte geldiği tesislerdeki konuşmasında "Şehir insanının desteği Balıkesirspor için çok önemli. Kampanyaya gösterecekleri ilgi kulübün gelecekteki yol haritasını şekillendirecek" mesajını verdi. 

23 NİSAN VE BALIKESİRSPOR
İşte Yücel Yılmaz'ın konuşmasından önemli satır başları: 
"Bugün burada 23 Nisan'da, Çocuk Bayramı'nda güzel bir şey için birlikteyiz.
Balıkesirspor'un 1. Lig'de kalmasını sağlamak ve aynı zamanda da Balıkesirspor'un başarılarıyla anılmasını sağlamak için buradayız.
Bu noktada başkanlarımızın göstermiş olduğu özveri, taraftarımızın sevgisi, basının desteği ve iş adamlarımızın cömertliği Balıkesirsporumuzu her zaman olduğu gibi ayakta tuttu.

İLK KEZ PARA VERECEKLER...
Önümüzde kısa bir süre var. 
Ben, Balıkesirspor'a para vermiş insanlara değil, hayatında ilk kez Balıkesirspor'a para verecek insanlara seslenmek istiyorum. 
Burada basına önemli görevler düşüyor. 
Çünkü kamuoyunun desteği Balıkesirspor için çok önemli. 

RAKAM DEĞİL, KATILIM ORANI ÖNEMLİ
Burada 10 TL, 5 TL demeden Balıkesirsporumuzun hesabına yatırılan para miktarı önemli değil. Ne kadar çok insanımızın Balıkesirspor'a para yatırdığı çok önemli. 
Çocuklarımız, gençlerimiz, ev hanımlarımız, iş dünyamız, öğretmenlerimiz herkes, hep beraber Balıkesirspor'a sahip çıkarak Balıkesir'in en büyük birleştirici gücünü tekrar hissettirmelerini bekliyorum.  'Biz varız' demelerini, bu işin siyaset üstü ve Balıkesirli olmanın ortak çatısı olduğunu göstermelerini talep ediyorum. 

KALICI GELİR YARATMAK 
Biz yerel yöneticiler olarak hep beraber Balıkesirspor'a sabit gelirler getirecek ve yarınlarda korkmadan transfer yapabileceği,  gelirlerini sürekli olarak görebileceğinin altyapı çalışmalarını nasip olursa ilk meclisimizden itibaren gündeme getirip kulübü sabit gelirlere kavuşturmak için elimizden geleni yapacağız. 

BİR SORUNU ÇÖZÜYORSUN DİĞERİ BAŞLIYOR
Bununla ilgili projesi olan çok arkadaşımız var. Şehir el birlik verdikten sonra Balıkesirspor'u her zaman destekleyecek bir gelir kaynağı elde edeceğine inanıyoruz. 
Çünkü şu anda bir sorunu çözüyoruz, ama devam eden bir ligde ihtiyaçlar hiç bitmiyor.  Tekrar büyüyen bir sarmal oluyor.

HİÇ GÖRMEDİK!
1986 yılından beri Balıkesirspor'u takip ederim. 
"Balıkesirspor'un kasasında para var, ne yapalım" diyeni hiç görmedik. 
Bu sezon 1. Lig'de kalmayı Allah'ın izniyle garantiledik. 

KATILIM ÇOK ÖNEMLİ
Ama bir sonraki senenin güzel ve kaliteli geçmesi için, bizim transfer yasağına girmememiz ve Süper Lig'den kalan en son bakiyeyi tamamlamamız gerekiyor. 
Burada kamuoyunun desteğini görmek istiyoruz. 
Kamuoyu Balıkesirsporumuzu desteklesin. Aşılamayacak hiçbir engelimiz yok.
Ben kamuoyunun desteğinin geleceğine inanıyorum. Bu bizim için çok önemli." 

ROMANLARDAN 100 BİN LİRA
Bu arada, başlatılan yardım kampanyasına ilk katılım Balıkesir Has Romanlar Federasyonundan geldi. Kulüp tesislerindeki etkinlikle hazır bulunan  Balıkesir Has Romanlar Federasyonu Kurucu Başkanı Sadettin Altın, temsil ettiği kuruluş yanında taraftar grubu "10Kolikler" adına 100 bin lira bağışta bulunacağını açıkladı.

Editör: Haber Merkezi