Altınoluktaki yazlığımızda yılda sadece üç dört ay bulunuyoruz. Elektrik su paraları yaz aylarında ödeniyor. 2018 in 11. Ayından beri kış dolayısıyla Altınoluğa gittiğimiz de yoktu. Geçen hafta ne var ne yok diye gittim bir su faturası bırakmışlar. Faturada 1 lira 42 kuruş su bedeli var,  BASKİ benden 12 lira 50 kuruş istiyor. Evde hiç oturulmadığı halde atık su parası, Bakım ücreti, çöp (K.A.B.) bedeli, Çevre temizlik bedeli ve yuvarlama diye bir şey yazmışlar. Aynı uygulamayı bir önceki ay yine yapmışlar ve ödemediğiniz takdirde kapatma açma parası alınacağını da tehdit mahiyetinde belirtmişler. Evde oturulmadığını ve su kullanılmadığını sayaç vasıtasıyla gördükleri ve bildikleri halde bu yapılan haksız kazanç değil midir? Bu şekilde tahsil edilen yüzlerce, binlerce aileden alınan paraya kanuni  bir kılıf uydurmak ne kadar doğrudur? Kanaatimce bu uygulama kümesteki tavuğu avlamaktan farksızdır (!)

Konuyu izah için BASKİ (Balıkesir su işleri müdürlüğü) müdürüne gittim, uzun uzun anlattım. Beni lütfen dinlediler ve sonunda arkadaşım bak burada 1 lira 42 kuruş su parası yazıyor bu kadar su kullanmışsın ödemen lâzım , dediler. Ben kendilerine ; 1 lira 42 kuruş için 12 lira 50 kuruşu mu ödeyeceğim, bunun için faturamı kesilir gelecek aylara kaydırılması gerekmez mi? Dedimse de anlaşamadık. 1 lira 42 kuruşu bahane ederek benden, BASKİ için 4,20 kuruş, ilçe belediyesi için 8,22 kuruş, Büyükşehir için de 0,08 kuruş toplam 12,50 kuruş almak için BASKİ müdürü benimle bir hayli mücadele etti. Ben kendisine bu yapılan bir zulüm uygulamasıdır ve hatta resmen olmasa da Resmi bir s……….dur dediğimde sadece yüzüme baktı, ne demek istiyorsun dercesine. Ve ilâve etti ödemen lazım, ama ben yine de araştırayım, sayacı kontrol ettireyim sana da bilgi veririz diyerek  aniden ayağa kalktı, bana elini  uzattı ve adeta kibarca, millet için olan devlet dairesinin kapısını gösterdi  ve sayaç üzerinde görünen 1 lira 42 kuruş için 12 lira 50 kuruş ödememi de tavsiye etti. Her hangi bir bilgi babında arayan olur mu diye 2 haftadır bekliyoruz, bu güne kadar da ne arayan oldu ne de bilgi veren. Sorarlarsa BASKİ çalışıyor (!) 

Halbuki Elektrik faturalarında belli bir limite kadar fatura bırakılmıyor, kullanılan elektrik belli bir limite ulaşmazsa fatura kesilmiyor.  Peki Belediye neden böyle yapmıyor ve ille de bu haksız kazanç olduğu gün gibi aşikâr olan parayı alacağım, ödemezsen kapatma ve açma parası da alacağım diye vatandaşla niye harp ediyor?      

             Su kullanılmadığı ve evde olunmadığı meydanda. Bu BASKİ müdürü arkadaş bunu bilmiyor mu? Elbette biliyor fakat hatayı düzetmek işine gelmedi. Kendisine tahsis edilen kral dairesini andıran dairede, Kendince Devletin hakkını koruyor (!)  Veya amiyane tabirle resmi s……….na aracılık ediyor. Seçimler arifesinde bu tür uygulamalara pek çok yerde rastlamak mümkün. Milletimizi bizar ettirerek kullanacağı Rey’in yönünü değiştirme yönünde yapılan oyunlara dikkat edilmelidir. Soğan, patates, damacana suyu, poşet, evde olunmadığı ve eve su girmediği halde alınan atık su parası, bakım ücreti, çöp parası VS. bunlar küçük şeyler amma, büyük yanılgılara tesir edecek mahiyettedirler. Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az (!)