SİYASETTE TEKKEYE DERVİŞ ARAMAYACAKSIN

İŞ YAPACAK EHİL İNSAN ARAYACAKSIN

            Nihayet Partilerimiz Belediye Başkan adaylarını kılı kırk yararak (!) tespit ettiler. İnşallah öyle de olmuştur. Her parti inancına ve hitap ettikleri kitlelere uygun aday tespiti yaptılar diyebiliriz. Bulundukları bölgelere uygun adaylar içersinde ateist adaylarda var, dinine imanına bağlı olanlarda var. Zalim Babanın zulmünü halâ savunan oğul aday da var, PKK sermayedarları da var, HDP maskeli PKK militanları da var. Bazı bölgelerde ise yukarıdan inme diye tabir edilen Genel Başkandan veya sözü dinlenir eski vekillerden torpilli adaylar da var. Bu tür adayların gelecek günlerde partilerinin başını ağrıtacağı şimdiden belli dersek hiç de yanılmış olmayız.

            Geçmişteki devri saltanatlarında dinimize ve dindar kitleye karşı acımasızca ve en zalimane şekilde muamele yapan siyasi bir parti yine cibilliyetine uygun adaylardan vazgeçemedi. Hani bir ata sözümüz vardır; anasına bak kızını  al. O halde bu Partinin anası olan geçmişine tekraren iyice bakılmalı ve oylar ona göre kullanılmalıdır. Özellikle genç seçmenler dikkat etmelidir bu partiye. Geçmişteki günah galerisi oldukça kalabalık olan bu parti bilin bakalım hangi partidir?  Kocasının, yarım domuzu 20 dakikada yiyip bitirdiğini övünerek reklam edenler bu partide. Dün çarşaf yırtıp, bugün çarşafa partisinin rozetini takanlar yine bu partide. Haftanın her günü Cuma namazı kılanlar bu partide. Milletimizi yanıltıp oylarını çalmak için boyunlarında  şirinlik muskası ile Müslüman mahallesinde salyangoz satanlar hep bu partide. Tekrar ediyorum bu parti hangi partidir?

            12 eylül 1980 işkencecilerinin en ünlüsü Nurettin Soyerin ruhu şimdi CHP sayesinde İzmir üzerinde dolaşıyor. CHP devri saltanatındaki Dersim katliamlarında oldukça yaşlı olan şeyh Said nasıl yaşı küçültülerek asıldıysa, 12 Eylülde de solcu Erdal Eren 19 yaşında olduğu için yaşı büyültülerek asıldı. Ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu ise 22 yaşında asıldı. Kenan Evren’in savcısı Nurettin Soyer bu şekilde bir dengeleme yapmıştı. Bir sağdan bir de soldan. Bu adamın zalimlikleriyle bu günde övünen oğul Soyer’in CHP den İzmir Belediye Başkan adayı gösterilmesine hiç şaşmamak gerek.  Asıl şaşılması gereken nokta MHP den ayrılarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral hanımın kanatları altına sığınan Ülkücülerin bu şahsa ve partisine nasıl oy verecekleridir. Eeee biz CHP ye değil İYİ Partiye oy veriyoruz diyenler olabilir. Peki, İYİ Parti Genel başkanı Meral teyzemiz senin o ülkücü oylarını nereye yazdırıyor hiç düşündün mü?

            Bu gün İyi Partide Meral Akşener’in kanatları altına sığınan ülkücülerin hali, kendisini kesmeye hazırlanan kasabın bıçağını yalayan koyundan farklımıdır acaba (!) Bu sebeple Meral ablanın yanındaki ülkücüler iyi düşünmeli ve titreyerek aslına dönmelidirler. Aynı hatayı yakın bir zamanda Saadet Partisi de yaptı.  Saadet Partisi eski Genel Başkanı Rahmetli Erbakan hocamızın siyasi hayatını söndüren, ve adeta Erbakan hocamıza kan kusturan zalimleri, Erbakan’ı anma gününe davet ederek kendilerine zalimliklerinden dolayı şilt verdiler(!), armağanlar verdiler ve Saadetçilerin oylarını CHP ye yazdırarak iki tane kendilerine 10 tane da CHP ye Milletvekili kazandırma şerefine (!) nail oldular. Ayrıca binlerce kızımızın hayatını söndüren 28 Şubatçı bu zalimlerden davacı bile olamadılar, olmadılar. İnşallah aynı hatayı Ülkücü kardeşlerimiz yapmayacaktır diye düşünüyorum. CHP İzmir adayının Babası Soyer  sadece  MHP lilere zulmetmedi. Sadece Ülkücü asmadı. Bir sağdan bir de soldan diyerek soldan da adam astı, solcuları da Filistin askılarında inletti. Peki solculuklarıyla övünen Solcu CHP liler bu duruma ne diyor ve CHP lilere zulmedip 19 yaşındaki solcu Erdal Eren’i yaşını büyülterek asan adamın oğluna nasıl oy verecekler anlamak mümkün değil. Savcı Soyer’in oğlu halâ Babasının uygulamalarına saygıdan dem vuruyor. İdam, işkence, Filistin askısı, zulüm (!)

            Bu durumda Belediye Başkanlıkları için en iyi tercihi Ak Parti yaptı diyebiliriz. Belediye Başkan adaylarında aranacak en önemli unsur vasıf, liyakat ve ehliyet olmalıdır. Ak Parti dışındaki partiler tanıdık, arkadaş veya bizim görüşten gibi unsurlara önem verirken, Ak Partinin liyakat ve ehliyete önem verdiğini söylememiz mümkündür. Aday tercihlerinde Ufak tefek siyasi yanılgılar olsa da, Ak Parti adaylarının liyakat ve ehliyette zirve yaptıkları görülmektedir. milletimiz bu defa yine AK Partiye ve dolayısıyla Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a oy verecektir. Adayda aranacak sadakat elbette çok önemlidir. Fakat ehliyet ve liyakat olmadan sadakatin hiç önemi olmaz. ((Sözün burasında Erbakan hocamızın bir sözünü hatırlatmadan geçmek ne mümkün; Siyasette Tekkeye Derviş aramayacaksın, milletin işini yapacak ehil ve liyakat sahibi insan arayacaksın.)) Milletimizle barışık ve milletimizden olan AK Parti adayları inşallah bundan önceki dönemlerde sehven yapılan bazı hataları telâfi edecek ve milletimizin yüzünü ağartacaktır. Aday Profilleri incelendiğinde bu gerçeği tüm çıplaklığıyla görmek mümkündür. İnşallah Belediye Meclisi üyeliklerinde  hata yapmazlar, çünkü çıkar çevrelerinin rant erbabının, Özellikle Fetö ile iltisaklı (irtibatlı) kişilerin meclis üyelikleri için aç kurtlar gibi Belediye Başkan adaylarının peşinde koştuklarını, pervane gibi etraflarında döndüklerini dünya alem biliyor ve görüyor. Belediye Başkan                                                                           adaylıklarında da Fetö ile iltisak konusuna mutlaka azami dikkat edilmelidir. Unutulmamalıdır ki , Pervaneler etrafında döndükleri ışık için kendilerini yakarlar, harcarlar. Ama rant ve çıkar çevrelerinin özellikle Fetö iltisaklıların böyle bir özelliği yoktur. Bu tipler her zaman bellidir ve bilinir ama her nedense daima tercih de edilirler(!) Görelim Mevlâm ne eyler, ne eylerse güzel eyler