Ekip, projelerini global bir topluluk olan IEEE(Institute of Electrical and Electronics Engineers/ Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü)BAUN ile birlikte yaptıklarını dile getiriyor.

TEKNOFEST 2020 Gaziantep’te insansız sualtı sistemleri ileri kategorisinde finale kalarak 21. sırada tamamlayan gençler, TEKNOFEST’in kendilerine çok büyük bir tecrübe olduğunu ve ürettikleri robotun sürekli geliştirileceğini dile getirdiler.

 

Fatih ELİBOL, Sefa EREN, Sevcan ÇİL, Abdulkadir YILDIRIM, Erkin ÖZ ve tüm ekip arkadaşları… Onlar tüm “heves bükücü”  zihniyete rağmen hayal kurmaya devam ediyorlar. Onlar gecenin bir vakti yataktan fırlayanlardan…  Doğum sancısıdır bu… Şairler bilir; bestekârlar bilir; mucitler bilir; hayalperestler bilir…  “Evreka!!!”

“Biz boş durmak istemiyoruz”

Araştırma ve geliştirme çalışmalarına devam edebilmek için destek isteyen gençler,  önlerindeki en büyük engelin finansal problemler olduğunu dile söylediler. Balıkesir Teknokent, Balıkesir Gençlik Merkezi, Bekkiler Metal A.Ş. ve Altıeylül Belediye Başkanı Hasan AVCI’ya desteklerinden dolayı teşekkürlerini sunan “Su6Canavarları”  boş durmak istemediklerinin altını çizdiler.

 

TARİH EKİM 2005

Selçuk BAYRAKTAR, Ekim 2005’te Mini İHA’yı yetkililere tanıtırken, insansız hava araçları noktasında bu proje veya bunun gibi projeler desteklenirse, beş sene içerisinde Türkiye’nin bu alanda bir numara olabileceğini söylemişti.

 

TARİH EKİM 2020

Su6Canavarları, Ekim 2020’de Türk Mitolojisi’ndeki su cini olan “ARDOV” ve benzeri projelerin desteğe ihtiyacı olduğunu, kendileri ve kendileri gibi arkadaşları desteklenirse yakın gelecekte bu ve benzeri projeler ile dünyaya ülkemizin adını duyuracaklarını söylediler.

Editör: Haber Merkezi