Dünya ABD’nin Afganistan’dan kaçışının şaşkınlığını yaşıyor. ABD’nin neden, niçin Afganistan’dan çıktığının perde arkasını öyle görülüyor ki Türkiye’de bilen yok. Oysa ABD Afganistan’dan köylünün deyimi ile büvelek tutan dana gibi gitme telaşına düştü. Öyle ki ABD bütün silahlarını, zırhlı araçlarını, helikopterlerini zırhlı araçlarını dahi bırakmak zorunda kaldı. ABD’yi Afganistan’dan böyle kaçıran gerçek hakikaten nedir?

Bu durumun tartışılmadığı Türkiye’de bir el üç-beş sınır görüntüsü eşliğinde Afganlıların ülkeye girişi üzerinden Afganistan’daki gelişmeleri perdeleme yoluna giriyor. Muhalefet ise bu konunun adeta maşalığını yapıyor.

O yere göğe sığdırılamayan, Suriye’de 70-80 bin TIR silahı YPG’ye teslim eden ABD Afganistan’da birilerinin ‘höyt’ demesi üzerine her şeyini bırakarak kaçışı hiç kimseye garip gelmiyor. Bu ülkede ne kadar Amerikancı varmış ki ABD’nin Afganistan’da başarısızlığının faturasını adeta Türkiye’ye çıkarmaya hevesleniyorlar.

Şu unutulmasın Afganistan’da yenilen, korkan ve kaçan ABD’dir. Türkiye bütün unsurları ile bölgededir. Üç-beş Afganlı göçmen görüntüsü ile algı operasyonu yapanların derdi bilerek veya bilmeyerek Türkiye’nin bölgede ABD’ye rağmen elde ettiği başarılarını perdeleme niyetinden başka bir şey değildi.

Bugüne kadar Türkiye’ye yönelik kurulan bütün tuzaklar tersine dönmektedir. Türkiye’nin önünü kesmeye yönelik bütün hamleler geçersiz kalmaktadır. Türkiye’yi kendilerinin çizdiği sınırlara hapsetmek isteyenler yanıldıklarını yıllar sonra anlayacaklardır. Örülen duvarların ne kadar boş olduğu anlaşılacaktır.

Afganistan’daki gelişmeler ve Türkiye’ye gelen göçmenler konusunda çok şey duyuyorum. Türkiye Afganistan’ın her köşesinde ve her noktasında vardır. Yarında olmaya devam edecektir. Türkiye’ye gelen bütün Afganlı göçmenler denetim altında olduğu bilinmelidir. Bölgede ABD zayıfladığı ve yok olduğu ölçüde Türkiye güçlenmekte ve varlığını bölgede genişletmektedir.

Bugün CHP’nin önderlik ettiği Sınır kampanyası İngiltere ve batılı bazı devletlerin Afganistan’da Türkiye’ye ‘Masaya bizi de alın’ kozu vermekten başka işe yaramaz. CHP önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Afganistan ile kurduğu tarihi ilişkilere baksın da bugün başlattıkları kampanyadan utansın.

Ne demek Afganistan’dan askerimizi çekip sınırımızı koruyalım? Bu ülkenin sınırlarının koruması Doğu’da Afganistan’dan, Batıda Bosna’dan, Güneyde Katar’dan Somali’den, Kuzeyde Ukrayna Romanya, Kazan’dan başlar.

Afganistan üzerinden Türkiye’de fırtına koparanlar bilip bilmeden bölgede elde ettiğimiz güçten rahatsız olan başta ABD ve İngiltere olmak üzere batılı ülkelerin ekmeklerine yağ sürmekten ileri gidemezler.

Şunu net bilin Afganistan olayı Türkiye’nin dünyada her açıdan oyun kuruculuğunun tescilidir. Bölgede Türkiye’nin senaryosunu yazmadığı oyun artık oynanamaz.

Yadırgayanlar olacak bilerek bu yazıda Taliban konusuna hiç girmedim. O konuyu zaten zaman gösterecek.

Kalın sağlıcakla…