BALIKESİR'de "höşmerim" denilince akla gelen isimlerin başında gelen kentin sevilen simalarından Engin Gençdemir vefat etti.

Yakalandığı kansere karşı yaklaşık 4.5 yıldır savaş veren Gençdemir, bu mücadeleye daha fazla direnç gösteremedi ve gece 00.30 saatlerinde hayata gözlerini yumdu. 

Gençdemir, 59 yaşındaydı.

Bir dönem Balıkesir Lokantacılar ve Ahçılar Odası'nın da başkanlığını yürüten Engin Gençdemir, Zaman Höşmerimlerinin (Yeniköylü Höşmerim) sahibiydi. 

BALIKESİR SEVDALISIYDI
Çevresinde sevilen bir isim olan Gençdemir, höşmerimin tanınması ve yayılması amacıyla çaba gösteren kişilerin başında geliyordu. Çeşitli kuruluşların, İstanbul, Ankara ve diğer illerde gerçekleştirdiği Balıkesirle ilgili organizasyonlarında dağıtılması amacıyla yüzlerce kutu höşmerimi ücretsiz olarak veriyordu. 

YENİKÖY'DE TOPRAĞA VERİLDİ
Cenazesi bugun ögle namazına müteakip Balıkesir Karesi Camiinden kaldırılan Gençdemir, ardından Yeniköy mezarlığına götürülerek burada dualar eşliğinde toprağa verildi. 

balikesirim.net, merhum Engin Gençdemir'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine sabr-ı cemil niyaz eder. 

HÖŞMERİMİ HERKESE SEVDİRDİ!

Balıkesirle ilgili program yapmak amacıyla kente gelen televizyoncular, ünlü höşmerimin nasıl yapıldığını Engin Gençdemir'e anlattırırdı.

Editör: Haber Merkezi