Balıkesir’de yaklaşık 120 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) tarafından oluşturulan Balıkesir Milli İradeye Saygı Platformu’nu temsilen bir heyet Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’u ziyaret etti. Başkan Uğur’u makamında ziyaret eden Platformun İcra Kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediyesi’nin 15 Temmuz darbe girişimi ardından başlayan Demokrasi Nöbetleri’ne verdiği destekten ötürü Başkan Uğur’a teşekkür ettiler.
BAŞKAN UĞUR’A TEŞEKKÜR
Platform adına konuşan Memur-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Ahmet Gür, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Demokrasi Nöbetleri’nde en büyük desteği veren kurum olduğunu ifade etti. Başkan Uğur’a desteklerinden ötürü teşekkür eden Gür, “Türkiye hassas bir süreçten geçiyor. Bu süreçte hem geçmiş olsun demek için, hem de bu süreçte gösterdiğiniz üstün gayretten dolayı STK’lar olarak teşekkür etmeye geldik. Bizde STK’lar olarak Milli İradeye Saygı Platformu adı altında toplandık, İcra Kurulumuz ile birlikte sizleri ziyaret ettik. Bu şerden bir hayır çıkartıp ülke olarak daha da büyüyeceğiz.” diye konuştu.
BAŞKAN UĞUR: “YENİ TÜRKİYE’NİN TEMELLERİ ŞİMDİ ATILIYOR”
Balıkesir Milli İradeye Saygı Platformu üyelerine teşekkür eden Başkan Uğur, 15 Temmuz darbe girişiminin, halkın darbesine dönüştüğünü söyledi. Toplumun tüm kesimlerinin üzerine düşen görevi bu süreçte yaptığını ifade eden Başkan Uğur, “Sivil toplum örgütleri, belediyeler, kamu kuruluşları, bütün millet yekpare bir harekete geçti. Allah’a şükür ülkemiz içinde hayırlı da oldu bu iş. Hem ülkemizde birlik, beraberlik tesis edilmiş oldu. Aynı zamanda da yeni bir Türkiye’nin kuruluşuna zemin hazırlandı. İnşallah bundan sonraki Yeni Türkiye tamamen milli ve yerli olan ordusuyla, bürokrasisiyle, yargısıyla oluşacak. Milletin önü daha açık. Devletin önü daha açık. Tamamen dış güçlerden arınmış, kendi iradesi ile hareket eden bir devlet ve ordu olacak. Ben bunu çağ açıp çağ kapatmaya benzetiyorum. Fatih Sultan Mehmet’in 1453’e İstanbul’u fethi ile nasıl çağ açıp çağ kapadıysa, 15 Temmuz’da bu sefer milletimiz bir çağ açıp, çağ kapattı. Yeni Türkiye’nin temelleri şimdi atılıyor” dedi.
Pazar günü düzenlenen ve yaklaşık 60 bin kişinin katıldığı ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ni Balıkesir Büyükşehir belediyesi olarak hazırladıklarını söyleyen başkan Uğur, “15 Temmuz gecesi belediyemizin Fen İşler, Kent Estetiği, İtfaiyesi ile Büyükşehir büyük bir iş gördü” şeklinde konuştu.
Ziyarette Memur-Sen İl Başkanı Ahmet Gür, Kızılay Şube Başkanı Hüseyin Gündoğan, Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Balıkesir Temsilcisi Sinan Ergüven, Balıkesir İHH Temsilcisi Aydın Ataç, Avukat Şükrü Güneş. Anadolu Gençlik Derneği Balıkesir Başkanı Ersin Güçlü, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Kulübü adına Ömer Marmaralı, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi adına Mürsel Sabancı hazır bulundu.
Editör: Haber Merkezi