BAŞBAKAN Binali Yıldırım, geçtiğimiz aylarda İstanbul-İzmir Otoyolu ve Körfez Geçiş Köprüsü projesinin iki yıl erken bitirileceğini açıklamıştı. Yıldırım, “Proje fiilen başlayalı 3 yıl oldu ama 2 yılımız daha var, tamamen bitmesi için. Aslında sözleşmede öngörülen bitirme zamanı 7 yıl. Dolayısıyla 2 yıl erken, yani 5 yılda projeyi tamamlamış olacağız. Bu da bir başka rekor olacak” dedi.
İstanbul-İzmir Otoyolu ve Körfez Geçiş Köprüsü’nün finansman maliyetinin 9 milyar dolar olduğunu anlatan Yıldırım, İstanbul-İzmir Otoyolu tamamen bittiğinde İstanbul’dan İzmir’e yaklaşık olarak 3 saatte gidileceğini vurgulayarak, şöyle konuştu:
“Bu şu anlama geliyor, Marmara ve Ege Bölgesi artık birbiriyle birleşmiş oluyor. Ülke nüfusunun yüzde 40’ını ülkenin milli gelirinin yüzde 65’ini üreten bu bölge, yani İzmir, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Yalova, Balıkesir ve Manisa adeta birbirleriyle komşu kapısı haline gelecek.
Bölgedeki ekonomi çok daha büyüyecek. Bölgenin refahı daha çok artacak. Ülkemizin üreten, ihracatını artıran bu bölge tamamen gelecek dönemde Türkiye’nin 2023 hedeflerinin gerçekleştirilmesinde bir lokomotif görevi üstlenecek.”
İzmir-İstanbul arası otobanın Karacabey – Susurluk arasının 2017’ye dek tamamen bitirilip, trafiğe açılacağı öğrenildi. Yol yapımına devam eden inşaat firmasının açıklamasına göre viyadükler ile tünel inşaatlarının ağır gitmesine  bölgenin coğrafi yönden engebeli olması ve dağlık-kayalık arazi yapısı ile sonbahar ve kış aylarında üst üste gelen yağışların neden olduğunu belirtildi.
İstanbul – İzmir  arasını 3.5 saate indirecek olan otoban projesinin Balıkesir ayağında, tünel yapımlarında ve viyadük çalışmalarında son derece zaman kaybı olduğuna değinen yetkililer, yol yapımlarında işin ağırlaşmasına neden olan kayalık zeminlerde ve engebeli alanlarda hummalı çalışmalara devam ederek,projenin hızla ilerlemesinin sağlandığını belirtti. Otobanın Balıkesir’e bağlı Yeniköy Mahallesi ayağındaki viyadük yapımı hızla devam ediyor..
Proje tamamlandığında, Balıkesir - İstanbul arası 2.5 saate, Balıkesir –İzmir arası ise 1 saate inecek..
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminde yazdığı destan ile AK Parti hükümetlerinin iftihar kaynağı olan Başbakan Binali Yıldırım’ın bölgeye kazandırdığı en önemli projelerden biri olan büyük otoban projesi sayesinde ulaşımda zaman,yakıt ve nakliye masraflarından tasarruf sağlanacak
Editör: Haber Merkezi