Balıkesir Emniyet Müdürlüğü’nün “Yetenek Sizden Destek Bizden” adlı sosyal projesi  başarıyla noktalandı.

Vali Yılmaz Arslan’ın öncülüğünde futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, ve atletizm branşlarında eğitimlerini tamamlayan 62 çocuk Emniyet Müdürlüğü’nün Eğitim ve Spor Kompleksi Salonu’nda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Vali YılmazArslan, Türkiye'ye örnek olan Ömer Aydın önderliğindeki İl Emniyet Müdürlüğü’nün başarıyla sürdürdüğü sosyal projelerini gururla takip ettiğini söyledi.
 
Arslan, “Valilik olarak sporu sporcuyu ve toplum yararına olan her projeyi desteklemeyi sürdüreceğiz.  Çünkü bunu bir görev kabul ediyoruz” diye konuştu.

BÖYLE MÜDÜRE ŞAPKA ÇIKARTILIR

Balıkesir'deki görevine başladığı günden buyana il genelinde toplumsal huzurun sağlanması yönündeki operasyonel çalışmalarıyla dikkatleri üzerinde toplayıp halkın Emniyet Teşkilatı'na olan güveninin bir kat daha artmasına öncülük eden Emniyet Müdürü Ömer Aydın, suça karışmış ve meyilli çocukların topluma kazandırılmasına yönelik projeleriyle de Emniyet Teşkilatı'nın gülen yüzünü gösteren isim oldu.

Aydın, toplumda uzun dönende huzur ve güvenliğin kalıcılığını sağlamak için toplum destekli polislik anlayışıyla 2010 yılından buyana uygulamaya koydukları sosyal projeleri geliştirip uygulamaya kaydıklarını bildirdi.
Aydın şöyle devam etti:

“Toplum destekli projeleri koruyucu hekimlik gibi toplumun tüm kesimlerini duyarlı hale getirmeyi amaçladık. Suç işlemeden önce alınması gereken tetbirler vatandaşa öğretilmekte ve bu sayede suça karşı toplumda ortak bilinç oluşturulmaktadır.

Özellikle toplumda korunmaya muhtaç ve sorumlu kesimlere yönelik oluşturulan projeler ile ilk hedef kitlelerin sosyal hayata uyum sağlamaları bilirli iş konularında beceri kazanmaları temin edilmektedir.”

Yaz dönemi boyunca branşlarında eğitimlerini başarıyla tamamlayan sporculara sertifikaları Vali Yılmaz Arslan, Emniyet İl Müdürü Ömer Aydın, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdür Vekili Kezban Kızılaslan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zeki Çabuk, Emniyet Müdür Yardımcıları tarafından verildi. Vali Arslan gençleri yetiştiren eğitimcileri kutladı.

Editör: Haber Merkezi