Ders yılının başlaması nedeniyle Karesi Ercan Kıvrak İlkokulu'nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir’in eğitime, öğrencisiyle, öğretmeniyle velisiyle hazır olduğunu belirterek, “İnanıyoruz ki bu güzel binalarda daha önceki yıllardan daha kaliteli, çocukları ve velileri mutlu edecek seviyede eğitim öğretime devam edeceğiz.

Ben 187 bin öğrencimiz 15 bin öğretmenimizle Balıkesir eğitiminin hazır olduğunu tüm Türkiye’ye ilan etmek isterim. Başta ülkesini seven ülkesinin değerlerini koruyan ve her alanda nitelikli insan yetiştirmek üzere tüm öğretmen arkadaşlar seferber oldular.  Balıkesir’in eğitimini geliştirmek adına hep birlikte kenetlendik. Balıkesir’deki tüm öğretmen arkadaşlarımızla bu güzel kutlu yolda başarıya ulaşacağız. Biz geçen yılda olduğu gibi okullarımızda bulunmaya öğretmen ve öğrencilerle buluşmaya devam edeceğiz. Onların bu güzel yolculukta eksikliklerini gidermek adına tüm gayretimizi göstereceğiz. İnşallah burada Türkiye’yi yönetecek Türk Bilimine katkı sunacak çocuklarımız yetişecek. 2018–2019 eğitim öğretim yılı hayırlı uğurlu olsun” dedi. 


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, geleceğine yatırım yapmayan milletlerin geleceğinin olamayacağını hatırlatıp, “Yeni eğitim öğretim yılınız hayırlı uğurlu olsun. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Gençlerine yatırım yapmayan milletlerin geleceği olamaz. Balıkesir gerçekten eğitim ve öğretimde her geçen gün mesafe alan bir il oldu. Valimizin Balıkesir’e geldiği günden beri başlattığı Bengi projesi ve kitap okuma etkinliğiyle gençlerimiz geleceğe daha iyi hazırlanıyorlar. Balıkesir bu yönden şanslı. Gazi Mustafa Kemal’in bahsettiği Muasır Medeniyetler seviyesine ulaşmakta en büyük umudumuz siz gençlersiniz. Hepimiz size daha iyi bir gelecek hazırlamak için çaba harcıyoruz” ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından Ercan Kıvrak İlkokulunun yeni binasının açılış kurdelesi kesildi. Vali Ersin Yazıcı Başkan Kafaoğlu, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, AK Parti Milletvekilleri Adil Çelik, Mutlu Aydemir, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, yeni binanın dersliklerini gezerek öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi. 

 

Editör: Haber Merkezi