Balıkesir'de sertifika almaya hak kazanan 151 okul Beyaz Bayrakla ödüllendirildi. Altıeylül Yarış Ortaokulu konferans salonunda gerçekleştirilen ödül törenine Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Balıkesir İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Refik Budak, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, İl Milli Eğitim şube müdürleri ile ödül alan okulların yöneticileri katıldı.

2006 yılından bu yana uygulanan Beyaz Bayrak Projesi hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, "Beyaz Bayrak protokolü çerçevesinde okullarımızdaki öğrencilerimizin hijyen ile temizlik alışkanlığına azami özen gösteren, bu konuda başarılı çalışmalar yürüterek projeye katkı sağlayan ve ödüle layık görülen tüm okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve desteklerini esirgemeyen sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Beyaz Bayrak almaya hak kazanan 151 okulun yönetici öğretmen ve öğrencilerini kutluyorum.

Başarının artarak devam edeceğine inanıyorum" dedi. Hijyenin önemine dikkat çeken Balıkesir İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Refik Budak, "Sağlığın tanımı, bedenen, biyolojik ve ruhen tam bir iyilik halinde olmasıdır. Biz sağlık çalışanları olarak Milli Eğitim'e her zaman destek olmaya hazırız. Bazı adımlar küçük yaşlarda atılıyor, değerler eğitimi bu noktada çok önemli.

Değerlerimizi kaybederken kilo kazandık ve maalesef obez olduk. Her üç yetişkinden biri obez. Bunun önüne geçmek lazım. Bunu da özellikle sağlıklı beslenme ve hareketle, hayat alışkanlıklarımızı da bu yönde düzenleyerek sağlayabiliriz. Bu konuda çalışmalar yürütmekteyiz. Süreklilik konusunda iş birliği halinde bizlere destek olmanızı ve öğrencileri de gözlemlemenizi istiyoruz. Projeye verilen destek için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Balıkesir'de çocukların eğitildiği okullarda gerekli temizlik ve hijyeni sağlayan, Beyaz Bayrak projesinin kriterlerini yerine getiren 151 okulun yöneticisine sertifikası verildi. Sertifikaları, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Balıkesir İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Refik Budak, İl Halk Sağlığı müdür yardımcıları, şube müdürleri, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, İl Milli Eğitim şube müdürleri verdi. Tören sertifika alan yöneticilerin protokol ile anı fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi