BALIKESİR Üniversitesi'nin kısaltılmış adı "BAUN" oldu.  Kurulduğu 1992 yılından bu yana BAÜ kısaltmasını kullanan Balıkesir Üniversitesi, bunu kendisinden 6 yıl sonra kurulan özel Bahçeşehir Üniversitesine kaptırdı. 
BAU kısaltmasına Türk Patent Enstitüsü'ne tescil ettirmekte ihmalkar davranan Balıkesir Üniversitesi, özel üniversitenin bu ismi sahiplenmesiyle kısaltılmış adını değiştirmek zorunda kaldı. 
Balıkesir Üniversitesi'nin yeni kısaltılmışı "BAUN" oldu.  Üniversite yönetime, resmi yazışmalarında ve internet sitelerinde  "BAUN" kısaltlmasını kullanmaya başladı. 
REKTÖR ÖZDEMİR NE DEDİ?
Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir bu konuda şu açıklamayı yaptı:
"BAÜ'yü biz kullanıyorduk. Bizden önce Bahçeşehir Üniversitesi bunu tescil ettirmiş. Tescil ettirince de daha sonra protokol yapılmış. Önceliğin onların olduğu ortaya çıkıyor. Biz de bu durumda kendi başımızın çaresine baktık. 'BAUN' yapalım dedik ve onu tescillettik. Dolayısıyla bizim logomuz BAUN oldu. BAUN veya BAÜN olarak değerlendirmemiz gerekiyor bundan sonra. Bahçeşehir Üniversitesi Balıkesir Üniversitesi'nden sonra kuruldu. Fakat burada tescil önemli. Bu mahkemelik bir olay olabilirdi. Yani ya mahkemeye vereceksiniz, bunu iptal ettireceksiniz yahut da 'bu sizin olsun, uğraşmayalım birbirimizle enerjimizi kaybetmeyelim, biz de böyle bir şey kullanalım' diye bir yol tercih edeceksiniz. Biz bu ikinci yolu tercih ettik"

Balıkesir Üniversitesi yayın organı olan"BAÜHaber" adıyla son kez yayınladı. 2016'nın Ocak ayında çıkan 50. sayısı ise "BAUN Haber adıyla yayımlandı.
Editör: Haber Merkezi