Geniş bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda Vali Şıldak roman vatandaşların sesi olan Roman Derneklerinin Temsilcilerini dinleyerek, onların; sorunları, istekleri ve beklentileri, gündelik hayatta karşılaştıkları zorlukları dinledi. Sorunlarla ilgili çözüm önerileri için de ilgili kurum müdürlerine söz vererek, bu konularda ne gibi çalışmaların ve projelerin yapılabileceği yönünde karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. 

Vali Şıldak, roman vatandaşların genel çerçevede eğitim, istihdam, güvenlik, barınma konularında sorun yaşadıklarını dile getiren dernek temsilcilerine; “Sizin yaşadığınız sıkıntıları dinlemek için kurumlarımızın müdürleriyle bir aradayız. Hayatınızda ne gibi sorunlar yaşıyorsunuz bunları devlet olarak bilmek, öğrenmek, haberdar olup çözüm odaklı çalışmalar yapmak amacındayız. Roman vatandaşlarımızın Devletin bütün imkânlarından yararlanması için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Balıkesir Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıya Vali Şıldak’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mitat Gözen, AB ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Tülin Akgül, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Meydan, Balıkesir Üniversitesi Genel Sekreteri Salim Başaran, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinden Doç. Dr. Recep Yıldız ve Öğretim Üyesi Dr.Adem Bölükbaşı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Tarık Hekimoğlu, İl Müftüsü Celal Sürgeç, İl Sağlık Müdür V. Uz.Dr.Refik Budak, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Muhammet Sıddık Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sadullah Özel, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Çakar, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Nazım Balcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, İl Yazı İşleri Müdürü Hulusi Öztürk, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Cemalettin Canlı, Balıkesir Has Romanlar Federasyonu ve Roman Kültürü İş Adamları Derneği Başkanı Sadettin Altın, Balıkesir Burhaniye Körfez Roman Dayanışma Derneği Başkanı Selahattin Karataş, Edrom Edremitli Romanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Pekçetin, Edremit Körfez Romanları Kültürünü Araştırma ve Müzisyenleri Geliştirme Derneği Başkanı Zeki Gültabak, Ayvalık İlçesi Roman Kültürünü Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Çelik, Ayvalık Bir Ömür Roman Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömür Yar, Susurluk Romanları ve Kültürel Dayanışma Derneği Başkanı Ercan Ören, Havran Roman Kültürü Eğitim Araştırma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Dilaver Kalaycıoğlu, Manyas Roman Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Levent Kandemir, Bandırma-Çınarlı Çağdaş Gençlik Derneği Başkanı Eyüp Demirezen katıldı. 

Editör: Haber Merkezi