Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in (SAV) dünyaya teşriflerinin bin 442'nci doğum yıldönümünü dolayısıyla Balıkesir'de ilköğretim, lise ve üniversitede eğitim gören 24 bin öğrenci Peygamber Efendimizin hayatını anlatan kitapları okuyup sınava katıldı. Bazı öğrenciler kitabı bir kaç kez okurken, sınava görme engelli bir öğrencinin de katılması dikkat çekti.

Balıkesir'de Valilik onayıyla NT Mağazaları, Balıkesir Eğitim ve Sevgi Derneği (BESDER) ve Güçlü Yarınlar Platformu tarafından düzenlenen organizasyonda ortaokul ve üniversite öğrencileri Ümit Kesmez'in "Efendimizin Nurlu Hayatı", lise öğrencileri ise Salih Suruç'un "Peygamberimizin Hayatı Mekke Dönemi" isimli kitabı okuyup sınav oldu. Balıkesir'in 16 ilçesinde yapılan sınavda öğrenciler başarılı olmak için ter döktü. 

Öğrenciler 320 ve 600 sayfalık kitapları okuyarak, tıpkı üniversite sınavı gibi hazırlık yaptı. Daha sonra yapılan sınavda 70 ve 80 sorudan oluşan sınav kitapçığı öğrencilere dağıtıldı. Öğrenciler, okudukları kitaptan sorulan sorulara doğru cevap verebilmek için birbirleriyle yarıştı.

Sınav sonucunda toplamda 300 öğrenciye çeşitli hediyeler verilecek. Dereceye giren öğrencilere ayrıca 10 adet akıllı telefon, 26 adet tablet bilgisayar, 6 adet dizüstü bilgisayar, 18 adet dijital fotoğraf makinesi, 15 adet kol saati, hediye çekleri ve sürpriz hediyeler verilecek. Ödül töreni bugün saat 20.30'da Kurtdereli Spor Salonu'nda sunucu Asım Yıldırım ve ses sanatçısı Gökmen'in katılımıyla düzenlenecek.

GÖRME ENGELLİ FATMA NUR

KİTABI DİNLEYEREK, SINAVA GİRDİ

Annesi tarafından okunan kitabı dinleyerek sınava katılan görme engelli öğrenci Fatma Nur Aldemir duygulu anlar yaşattı. Fatma Nur Aldemir'e sınav sorularını görevliler okudu. Sorulara görevlilerin yardımı ile cevap veren Aldemir'in heyecanlı olduğu gözlendi. Bu arada öğrenciler sınavda ter dökerken, aileler de okul bahçesinde heyecanla çocuklarını bekledi.

BESDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Doğan, etkinliğin bu yıl ikinci kez düzenlendiğini belirterek, projeye gösterilen ilgiden memnun olduklarını bildirdi. Amaçlarının gençlere Peygamber Efendimizi (SAV) tanıtmak olduğunu ifade eden Doğan, "Bugün onu ne kadar biliyorsak, o kadar huzurluyuz. Gençlerimiz bu yarışmayla Peygamber Efendimizi (SAV) daha yakından tanıma imkânı buldular. Organizasyonda emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ederiz. İnşallah gelecek yıl daha geniş katılımlı bir organizasyon hedefliyoruz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi