Altıeylül ilçesinde tüm resmi ve özel ortaokullarda öğrenim gören 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla başlatılan proje kapsamında başlatılan ‘Kitap Okuma Yarışması’na katılıp en çok sayfa okuyan okul birincileri ödüllendirildi. 
Ödül töreninde bir konuşma yapan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı bir ülke için yapılacak en iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğunun altını çizerken şunları söyledi:

“Altıeylül Belediyesi olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte yürüttüğümüz birçok güzel çalışma var. 12 Ocak 2018 tarihinde ‘Haydi Sen De Oku’ protokolü imzaladık. Bu protokolün amacı, ilçemizdeki tüm resmi ve özel ortaokullarda öğrenim gören 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, öğrencilerin kendilerini ifade etmelerinin, iletişim ve sosyal becerilerinin gelişmesini desteklemek toplumsal duyarlılık ile yorumlama bilgi ve becerisini kazandırmak bu yolla öğrencilerin analitik düşünen, düşündüğünü doğru ve açık bir şekilde ifade eden algılama gücü yüksek sorgulayan, tartışan güzellik duygusu ve estetik anlayışı, gelişmiş kültürlü milli ve manevi değerlere sahip yüksek karakterli bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamaktır. Bu amacı gerçekleştirmek, okumayı teşvik etmek için okul birincilerine hediye edilecek bisikletlerin maddi boyutunu belediye olarak biz üstlendik. Her zaman göz önünde bulundurduğumuz prensip  ‘Bir ülke için yapılacak en iyi yatırım insana yapılan yatırımdır’ prensibidir.” dedi.

“Kitabın yaprakları bizi aydınlığa götüren kanatlar gibidir”
Başkan Avcı okuma konusunda ülkenin önemli mesafeler kat ettiğini belirtirken çocukların okumayı yaşam tarzı haline getirmelerini istedi. Avcı sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Okuma konusunda ülkemiz ilerliyor, önemli mesafeler kat ediyor. Bu bağlamda, ilçemizdeki merkez kırsal toplam 31 okulda bu proje kapsamında birçok arkadaşımız bir çok kitap okudu ve okul birincisi olarak bisikleti hak ettiler. Haydi Sen de Oku Projesi kapsamında tam 7.652,401 sayfa kitap okundu. Yaklaşık 5 ay gibi kısa bir sürede bu kadar kitabın okunmuş olması projenin amacına ulaştığını gösteriyor. Unutmayın; tecrübelerle 20 yılda öğreneceklerimizi okuyarak 1 yılda öğrenebilirsiniz. Kitabın yaprakları bizi aydınlığa götüren kanatlar gibidir. Madden ve manen aydınlığa ulaşmak için kendinizi bu kanatlardan mahrum etmeyiniz.

Bizler Altıeylül Belediyesi olarak, belediyenin yol, kaldırım, park, temizlik, sağlık ve benzeri rutin işlerimiz dışında kentimizin kültür sanat ve edebiyat hayatına da katkı sunmayı temel görevlerimizden sayıyor ve daima bu yönde hareket ediyoruz. Okumayı hayatınızın olmazsa olmaz bir parçası haline getirmeniz temennisi ile bisikletlerinizi güle güle kullanın, hayırlı olsun diyorum.” 

Editör: Haber Merkezi