Okul kütüphanesinde gerçekleştirilen turnuvaya 24 öğrenci katıldı. Dört saat süren turnuva sonunda Kaan Özden( 4-C), Batuhan Azeloğlu(2-A), Kaan Öndil (4-C) ilk üç dereceyi paylaştı. Turnuvada 4 ve 5'inci sıraları 4-B sınıfı öğrencileri Ömer Ada Karademir ve Yigitcan Çavlı paylaştı.  Okulun satranç takımı sorumlusu Beden Eğitim Öğretmeni Burhan Atvur ilk beş sırayı alan başarılı öğrencilerin Mart ayının ilk haftasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün Gençlik Merkezi'nde düzenleyeceği okullar arası il şampiyonasında Mehmetçik İlkokulunu temsil edeceklerini bildirdi.
Turnuvanın şampiyonlarına madalyaları okul bahçesinde düzenlenen törenle Okul Müdürü Bürhanettin Pırmıt ve öğretmenleri tarafından takıldı. Şampiyonlar okul arkadaşları tarafından sevgi yağmuruna tutuldu.
Okulda zeka ve yetenekleriyle diğer öğrenciler arasından sıyrılan altın madalyalı sporcular Kaan Özdemir ve Batuhan Azeloğlu 26 Ocak'ta Antalya'da bir hafta boyunca sürecek Türkiye Satranç Turnuvası'nda Balıkesir'i temsil edecek. 
Editör: Haber Merkezi