Balıkesir Genç İşadamları Derneği (BAGİAD) Başkanı Rahmi Kula, Ticaret Odası'nın 2 Nisan'da yapılacak seçimlerine başkan adayı olarak gireceğini resmen açıkladı. Kula'ya her siyasi görüşten insanların destek vermesi dikkat çekti. 

Şehrin ünlü işadamlarından Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula'nın oğlu olan Rahmi Kula, adaylığını ilan ettiği toplantıda, Sanayi Odası başkanlığına adaylıklarını açıklayan  Hasan Ali Eğinlioğlu ve Selçuk Savaş gibi "görüşü ne olursa olsun herkesi kucaklama, birlikte  hareket etme" vurgusu yaptı. 

Çevresinde ve iş dünyasında sevilen bir isim olan Rahmi Kula, şunları söyledi: 
"Balıkesir'i birleştiren, kucaklayan, şeffaf ve sorgulanabilen bir yönetim anlayışı ile yola çıktık.
Bizler iyi niyetimizle, sadece ve sadece Balıkesir Ticaret hayatının ortak sesi olmaya çalışıyoruz.
Ayrım yapmadan tüm Balıkesir iş dünyasını kucaklayan ve tüm üyelerin fikirlerini-taleplerini özgürce paylaşabildiği, birlik ve beraberlik hedefi ile yola çıktık.
Balıkesir iş dünyasını yenilikçi, inovatif, üretken, sosyal hayatın gelişimine destek veren ve birleştirici yönetim modelimize oyları ile destek olmaya çağırıyoruz."

Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, geçtiğimiz günlerde BAGİAD'a konuk olarak genç işadamlarına projelerini anlattıktan sonra Rahmi Kula tarafından şild takdim edilmişti.  Kula'nın Ticaret Odası başkan adaylığına AK Partili Başkan Kafaoğlu'nun tam destek verdiği biliniyor.

Adaylığı iş dünyasında heyecan yaratan Rahmi Kula, başkanlığı döneminde Ticaret Odası'nın yapacağı faaliyetlerden bazılarını şöyle sıraladı:

"KOSGEB-TKDK-GMKA gibi hibe ve destek projelerinin kullanabilmesine ilişkin bilgilendirme ve eğitim toplantıları yapılacak ve bu yolla işletmelerin daha fazla faydalandırılması hedeflenecektir. 
Bu programların üyelere duyurulması için yapılan toplantılar il merkezinde olduğu gibi ilçelerde de yapılacaktır. 
Yurt içi ve yurt dışında katılım sağlanan fuarlara odayı temsilen iki Meclis üyesi görevlendirecektir. 
Bunların dışında katılım talebi olağan üye ve Meclis üyeleri kendi finansman kaynakları ile katılım sağlayacaktır. 
Ticaret odası kaynaklarının daha etkin kullanılması sağlanacaktır."
Editör: Haber Merkezi