AJANS(10) Dünya'nın en büyük gıda fuarlarından SIAL 2010 Uluslararası Gıda Fuarı'nda Balıkesir ve Çanakkale'de temsil edildi.
Balıkesir ve Çanakkale'deki sanayi, ticaret odası ve ticaret borsaları Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın desteği ile; 17 Ekim'de açılan fuarda 60 m2'lik stand oluşturdu. Standın açılışını; Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, Oda Başkanları ile birlikte gerçekleştirdi.
“Türkiye'yi Doyuran Bölge" ana teması ile tanıtımı yapılan ortak standda Balıkesir ve Çanakkale'ye özgü zeytin ve zeytinyağı, ayçiçek yağı, bakliyat, un, kurutulmuş domates, sardalya balığı, tahin helvası, mantar, sebze ve meyve konserveleri vb. gıda ürünleri uluslararası platformda tanıtıldı.

Fuara, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı H.Hüseyin Aytop, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Ahmet Kula, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz, Balıkesir Ticaret Odası Meclis Başkanı Erhan Ortaköylü, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya Üzen, Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan ve iş adamları katıldı.
21 Ekim'de sona erecek fuarda Türkiye'den İstanbul Ticaret Odası ile birlikte sadece Balıkesir ve Çanakkale illeri odaları yer aldı.

Editör: Haber Merkezi