AYNI zamanda Balıkesirspor Kulübü Başkanı olan Mustafa Bahçeci, BALTOK  A.Ş. ve şahsıyla ilgili yürütülen karalama kampanyası karşısında sessizliğini bozdu. 
BALTOK Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Bahçeci, malum çevrelerce ortaya atılan asılsız iddialara verdiği cevapta ilginç bir ayrıntı göze çarptı. 
Bahçeci'nin BALTOK'tan aldığı Genel Müdür maaşını tek kuruşuna dahi dokunmadan Balıkesir'de garip gurebaya yardım işleriyle uğrayan bir derneğe bağışladığı ortaya çıktı. 

Bu davranışıyla da örnek olan başarılı iş insanı Mustafa Bahçeci'nin, mesnetsiz iddialara ilişkin yapmak zorunda kaldığı açıklama şöyle: 

TÜRKİYE'DE ONLARCA BÜYÜK PROJEYE İMZA ATTI
"Şahsımın uzun yıllar Balıkesir merkezli inşaat firması sahibi olmakla beraber sadece Balıkesir'e değil, güzel ülkemizin dört bir yanında değişik onlarca projede imzası bulunmaktadır.
Yaptığımız işlerin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri kapsamında gerek şahsi gerekse sahibi olduğum firmam vasıtasıyla yüzlerce çalışmaya imza atmış bulunuyoruz. 

BALIKESİR'E BALIKESİRLİ'DEN 
DAHA ÇOK HİZMETİ VAR

Bunların yanı sıra uzun yıllardır Balıkesir'de birçok sivil toplum örgütünde gönüllü olarak görev almış, Kayserili olmama rağmen öznesinde Balıkesir ve Balıkesirliler olan birçok başarılı çalışmada görev almış ve almaya  devam ediyorum. 

GENEL MÜDÜR MAAŞINI NE YAPIYOR?
Şahsımın BALTOK A.Ş.'den aldığım maaş ile sürekli gündeme getirilmesine bir anlam veremediğim gibi, aldığım maaşı ne yaptığım konusu sanki Balıkesir kamuoyunun cevabını en çok merak ettiği konular arasında gösterilmesini oldukça ilginç buluyorum. 

KURUŞUNA DOKUNMADAN 
HAYIR KURUMUNA BAĞIŞLIYOR

"Bir elin verdiğini diğer el görmeyecek" hadisini de göz önünde bulundurarak bu maaşın tamamını düzenli olarak bir hayır kurumuyla paylaşmaktayım. 
Yine mevzu bahis olan Edremit yolu üzerinde şahsıma ait olan yer, kamuoyunda iddia edildiği gibi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne kiralanmış ve bunun karşılığında yüklü kira miktarlarının tarafımca tahsil edildiği söylenmektedir. 

SOSYAL MARKET İÇİN
BEDELSİZ TAHSİS ETTİ

Bahse konu yer, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nce hayata geçirilmesi planlanan Sosyal Market Projesi kapsamında yer arayışı konusunda çaba sarf eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne bedelsiz olarak kullanımına sunulmuş olup, kira tahsilatı bir yana, binanın daha temiz ve daha işlevsel olarak kullanılması bakımından tüm bakım ve onarımları tarafımdan yapılarak Belediyemizin hizmetine sunulmuştur. 

ASILSIZ ve MESNETSİZ İDDİALAR
Yine Mehmetçik Caddesi üzerindeki yer ile ilgili yerin yüksek kira bedeli ile tarafımdan Balıkesir Belediyesi'ne kiralanmış gibi gösterilmesi hususu sürekli asılsız ve mesnetsiz iddialar ile kamuoyuna sunulmaktadır. 
Bu yere ilişkin ilgili kurumların kira değer tespiti yapılmasının ardından belirlenen kira miktarı ile kiralanmıştır.

HUKUK YOLUYLA MÜCADELE
Balıkesir'de yapılan her güzel işe yıkıcı ve provokatif yaklaşım sergileyerek şahsi çıkar elde etmeyi alışkanlık haline getirmiş malum çevrelere bundan sonra da taviz vermeyeceğim gibi, şahsım ve yönettiğim kurum ve kuruluşlarla ilgili aynı mantıkla öne sürülen, sürülecek tüm asılsız iddialara ilişkin yasal yollarla mücadelemi sürdüreceğim. 

BALIKESİR'E HİZMETE DEVAM
Balıkesir'e faydalı işler yapmak için sağlığım elverdiği sürece Allah'ın izniyle çalışmaya devam edeceğim." 

Editör: Haber Merkezi