BALIKESİR Ticaret Odası (BTO) Başkanı Fahri Ermişler, yönetimi üstlenişlerinin üçüncü yılında kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi. City Meast'taki buluşmada BTO yönetimi kurulu üyeleri de hazır bulundu.  Kahvaltı eşliğindeki toplantıya Balıkesir medyasının ilgisi yoğun oldu. 
Ermişler, icraatlarını paylaştığı toplantıda, Alman Daimler grubuyla Şişecam'ın Balıkesir'e yapacağı yatırımların toplam maliyetiyle sağlayacakları istihdama dikkat çekti. 
İki şirketin yapacağı yatırım toplamının 300 milyon avroyu bulacağını belirten Ermişler,  3 bin kişiye yeni iş kapısı açılacağını kaydetti. 
"Daimler Grup ve Şişecam'ın yapacağı yatırım bir mıknatıs etkisi yaratacak Balıkesir'de.  300 milyon Avro'luk bir yatırımın bir kaç yıl içinde Balıkesir'e gelmesi büyük bir rakam. Üç bin kişinin istihdam edilecek olması da bir o kadar daha büyük. Ailelerini de hesaplarsak 10 bin kişiye ekmek demek."
Alman firmasının kuracağı şirketin merkezinin Balıkesir olacağına da dikkat çeken Ermişler, şu bilgileri aktardı:
"Çok önemli bu. Hem odamıza  büyük bir grup üye olacak, hem vergisi Balıkesir'den çıkacak. Yabancı yatırımcının Balıkesir'de konuşlanıp, hem fiziken, hem de kağıt üzerinde Balıkesirli olması yabancı yatırımcılar için alışılagelen bir şey değil. Bu şirketler bizim ricamızı kırmadıkları ve buraya değer verdikleri için kabul ettiler. 1.5 senede tamamlanacak yatırım ardından 1200 kişiye istihdam sağlamak istiyorlar. Cam elyaf ve kompozit ile ilgili sektörü Balıkesir'e taşıyacaklar. Önümüzdeki 5 sene içinde çok farklı yere gidiyor Balıkesir." 
Editör: Haber Merkezi