Balıkesir'de Bem-Bir-Sen'e üye özel idare ve belediye'de görevli memurlar sözleşme sevincini pasta keserek, halk oyunları oynayarak kutladı. Vali Ahmet Turhan, iki kurumda çalışan sendikalı memurlara yüzde 60 oranında zam yapıldığını bildirdi. Balıkesir'de Özel idare ve Belediye çalışanlarını kapsayan Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi Vali Ahmet Turhan ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay arasında törenle imzalandı. İl Genel Meclisi Başkanı Ramazan Bahçavan, İGM üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Deniz, Bem-Bir-Sen yöneticileri ve çalışanların katıldığı Özmerkez'deki törende konuşan Vali Ahmet Turhan, “Valiliğimiz ve sendikamız arasında güzel bir süreç yaşandı. İmzalanacak akde ulaşıldı. Bu çalışmalar her şeyden önce kanunların verdiği takdir ve sınırlar içerisinde yapılmış bir çalışma. Özel İdare bütçemiz göz önüne alınarak yapılmış bir anlaşma. Geçen yıl yapılmış sözleşmenin üzerinde iyi bir artış yapıldı. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

VALİ TURHAN'A SENDİKACI TEŞEKKÜRÜ
Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, sendikalarının 700 bin üyesiyle ülkenin en büyük sivil toplum kuruluşları arasında önde geldiğini belirterek sadece  çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumadıklarını ülkede ve dünyada olan olaylar karşısında da hep mazlumun yanında olduklarını söyledi.
Sosyal olaylara duyarsız kalmadıklarını belirten Turbay, Vali Ahmet Turhan'a çalışanlar adına teşekkür etti. "Biz üretimden gelen haklarımızı, emeğimizi ve alın terimizi masaya yatırdık. Ekonomimizi göz önünde bulundurup, ülkemiz memurumuza ne verebilir diye düşünürken, adalet terazisinden de asla sapmamak için mücadele ettik. Bugüne kadar sendikacılığımızda nalının keserini kendine doğru yontan sendikacılık anlayışı içinde olmadık. Sosyal Denge Sözleşmesi Türkiye genelinde İl Özel İdarelerimizde çalışan personellerimize durumlarını biraz daha iyileştirmek, verimi artırmak amacıyla işverenle iş gören arasındaki bu güzel diyalogun devam etmesi ve çalışmaların daha verimli olması için sözleşmeyi imzalıyoruz" diye konuştu.

 


Editör: Haber Merkezi