TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nda (GMK) düzenlediği basın toplantısıyla Nisan ayı ihracat rakamlarını açıkladı.

Büyükekşi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nda (GMKA) düzenlediği basın toplantısında, Balıkesir'in 2011 yılında en fazla ihracat yapan 24. il olduğunu belirterek, 2012'nin ilk 4 ayında ihracatını yüzde 12 artırdığını bildirdi.
Balıkesir'in ihracatında, su ürünleri ve hayvancılık mamulleri, hazır giyim ve konfeksiyon, maden ve metaller sektörleri, elektrik, elektronik, makine ve aksamları sektörlerinin önemli bir paya sahip olduğunu dile getiren Büyükekşi, kentte tavuk, yumurta ve salyangoz ihracatının da önemli yer tuttuğunu anlattı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye'nin Nisan ayında ihracatı, yüzde 2,9 azalışla 11 milyar 407 milyon 106 bin dolar seviyesinde gerçekleşti.
Buna göre, Türkiye'nin Nisan ayında ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,9 azalışla 11 milyar 407 milyon 106 bin dolar seviyesinde gerçekleşti.
Türkiye'nin son 12 aylık ihracatı, yüzde 13,62 artarak, 138 milyar 395 milyon dolar seviyesinde oldu.
Nisan ayında en fazla ihracatı, 1 milyar 636 milyon dolar ile otomotiv sektörü yaparken, kimyevi maddeler sektörü 1 milyar 498 milyon dolar ile ikinci, çelik sektörü ise 1 milyar 332 milyon dolar ile üçüncü sırada yer aldı.
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Nisan ayında Afrika ülkelerine ihracatın yüzde 38, Ortadoğu bölgesine yüzde 11 arttığını belirterek, ''Nisan ayında en yüksek artış hızı, Libya'ya yaşandı. Libya'ya ihracatımız 48 kat arttı'' dedi.

EN FAZLA İHRACAT YAPAN FİRMALARA ŞİLD
2011 yılında Balıkesir'den en fazla ihracat gerçekleştiren BANVİT, İŞBİR SENTETİK ve BEST firmalarına ödüllerinin verildiği programa, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur, BAÜ Rektörü Mahir Alkan,  Sanayi Odası Başkanı Ahmet Kula, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz ile Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, Kale Grubu Onursal Başkanı İbrahim Bodur ile iş adamı ve sanayiciler katıldı. 

Editör: Haber Merkezi