İş dünyasının duayen isimlerin Kale Grubu’nun kurucusu ve Onursal Başkanı Dr. İbrahim Bodur 88 yaşında vefat etti. Bodur’un cenazesi  bugün Fatih Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Çanakkale Çan’a getirilecek. İbrahim Bodur, Yenice'nin Nevruz Köyü’ndeki aile kabristanına defnedilecek. 
Bodur'un İstanbul'daki cenaze törenine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur olmak üzere Balıkesir'den çok sayıda isim katılarak Bodur ailesinin acısını paylaştı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kale Grubu kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur’un İstanbul Fatih Camii’ndeki cenaze törenine katıldı.
Törende, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bazı bakanlar, milletvekilleri, siyaset ve iş dünyasından çok sayıda kişi de hazır bulundu.
İSMAİL UĞUR: DEDE DOSTUMUZU KAYBETTİK
Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur da, "Türkiye sanayisinin duayen ismi, Kale Grubu kurucusu, dede dostumuz Dr. İbrahim Bodur'a Allah'dan rahmet, ailesine sabırlar dilerim" şeklindeki mesajıyla Bodur'un vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Balıkesir ekonomisi yanında sosyal ve kültür hayatına da önemli katkıları bulunan İbrahim Bodur, Balıkesir'e adını taşıyan Çıraklık ve Eğitim Merkezi Okulu yanında bazı kalıcı eserler kazandıran isim olarak unutulmayacak. 
İBRAHİM BODUR KİMDİR?
1928 yılında doğan İbrahim Bodur, Türkiye'de sanayileşmenin öncülerindendi. Ünlü işadamı, 1951'de pamuk ipliği fabrikası kurarak iş hayatına atıldı.
Çanakkale'de 1957 yılında kurduğu seramik fabrikasını dünyanın en büyük seramik tesislerinden biri haline getiren Bodur, savunma sanayi üzerine çalışmalar da yaptı.
1928 yılında dünyaya gelen İbrahim Bodur, İlkokulu Yenice İlkokulu’nda, ortaokul ve lise öğrenimini Balıkesir Lisesi’nde okumuştu. 
Editör: Haber Merkezi