BALIKESİR ülke ekonomisinin önemli isimlerinden ve tecrübeli siyaset adamı Ahmet Edip Uğur'un belediye başkanlığına seçilmesiyle birlikte büyük bir atılım hamlesinin içerisine girdi. 
Büyükşehir Belediyesi'nin gerek merkez, gerekse ilçelerdeki yatırımları ve vizyon projeleri Balıkesir'i, ulusal ve uluslararası sermayenin de ilgi odağı haline dönüştürdü. Dev yatırımlar birbirini izlemeye başladı.
Balıkesir'in beş yıldızlı prestij otel açığını kapatacak Hilton'dan sonra Ali Sabancı da Esas Holdingle Balıkesir'e 100 milyon dolarlık yatırımla geldi.  Sabancı, İzmir yolu üzerinde 150 dükkanın yer alacağı ve yaklaşık 2000 kişiye istihdam yaratacak Alışveriş Caddesi yapacak.
Gelişmeler, Balıkesirlilerin yüzlerini güldürürken Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u da gururlandırdı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir’in coğrafi konumu itibariyle üretim ve tüketim noktalarının merkezinde yer aldığını, bu potansiyelin yatırımcıların da dikkatini çektiğini vurguladı.
Dünyaca ünlü otel zinciri Hilton’un da Balıkesir’de otel yapacağına işaret eden Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Balıkesir, Marmara ve Ege Bölgesine yakınlığı, otoyolların merkezinde oluşu itibariyle önemli bir noktada yer alıyor.  
Balıkesir, Türkiye’deki üretimin ve tüketimin tam merkezinde bulunuyor.  
İstanbul - Muğla hattında yer alan bölgede Türkiye’deki verginin yüzde 75’i toplanıyor. Balıkesir bu iki noktaya da aynı mesafede yer alıyor. Otoyollar, yüksek hızlı tren, Çanakkale Köprüsü vb. yatırımlar Balıkesir’in önemini daha da artırıyor.
Balıkesir zengin bir il. Tarımı,  termali, Kaz Dağları, 300 kilometre sahili,  turizmi aklınıza ne geliyorsa Balıkesir’de var.
Altın madeni, bor madeni, demiri, kromu, çinkosu vs. hepsi burada yer alıyor.
Bu potansiyel de yatırımcıların ilgisini çekiyor. Ali Sabancı 100 milyon dolarlık Alış Veriş Caddesi'nin yapımına Mart veya Nisan ayında başlayacak. Bu arada Hilton’da burada otel yapımına başlıyor. Onlar da Şubat ayında yatırıma başlayacak.
Editör: Haber Merkezi