"KOBİ Destek (Nefes) Kredisi protokolü çerçevesinde, Odamız mevcut bütçesinin imkan verdiği ölçülerde bankalara para yatırmak da dahil üzerine düşen yükümlülükleri en hızlı ve doğru şekilde yerine getirmiştir.

Odamızın yatırdığı kaynağa ilave olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ de (TOBB) söz konusu bankalara genel merkezleri düzeyinde kaynak aktararak ilave kredi limiti oluşmasını sağlamıştır.

Bazı bankaların, Odamızın para yatırmadığına dair söylemleri olduğu tarafımıza ulaşmıştır. Bu söylemler Odamızı töhmet altında bırakmakta ve bundan dolayı da Odamız üyelerinden haksız eleştirilere maruz bırakılmaktayız.

Söz konusu Destek Kredisi’nin protokol ile tespit edilen 100.000,00(yüzbin)TL üst limiti geçmeksizin kimlere verileceğine karar verecek kurumlar ilgili krediden sorumlu bankalardır.

Odamız mevcut imkanları ölçüsünde mümkün olan en fazla üyemizin Kobi Destek (Nefes) Kredisi’nden yararlanması için üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirme gayreti ile hiçbir üyesini ayrıştırmadan hizmetini sunmaktadır ve sunmaya devam edecektir.

Kamuoyunun bilgilerine sunarım."
 

Editör: Haber Merkezi