Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki memur, işçi ve sözleşmeli personel  çalışanlarının maaşlarıyla ilgili düzenlenen promosyon ihalesini kazanan Vakıfbank ile sözleşme imzaladı. Başkan Uğur, açık ihalenin 64. turunda 2 milyon 315 bin TL veren Vakıfbank'ın kazandığı ihale ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi personelinin kişi başına 1.808 TL promosyon ücreti ile Türkiye'de bir rekora imza attıklarını belirterek sözleşmesinin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan toplam 1.280 memur, işçi ve sözleşmeli personeli ilgilendiren maaş promosyon ihalesi sonuçlandı. Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı tarafından oluşturulan Banka Promosyon İhale Komisyonu'nda Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanı İsmail Çur (komisyon başkanı), İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı Fikret Tezcan ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Şinasi Yılmaz, işçi sendikası Belediye İş ve memur sendikası Bem Bir Sen'den birer temsilci yer aldı. 26 Kasım 2015 tarihinde yapılan ve 5 saat süren ihaleye toplam 9 banka katıldı. İlk banka teklifinin 1.080 TL olduğu ihalede 64. turda Vakıfbank toplam 2 milyon 315 bin TL. İle (kişi başına düşen 1.808 TL) bedel ile ihaleyi kazandı. Bankanın 2016 Mart ayında kişi başına düyen 1.808 TL promosyon ücretlerini personelin hesabına peşin olarak ödeyeceği bildirildi.

KİŞİ BAŞI TUTAR TÜRKİYE REKORU

Promosyon ihalesinin sonucuyla ilgili Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Vakıflar Bankası arasında sözleşme imzalandı. Başkanlık makamındaki imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Genel Sekreter Osman Yenidoğan, İhale Komisyonu üyeleri İsmail Çur, Fikret Tezcan, Şinasi Yılmaz, Vakıfbank Balıkesir Şube Müdürü Sadi Bayer ve banka müdür yardımcısı Özlem Üncü, Belediye İş Şube Başkanı Yüksel Özden ve Bem Bir Sen Şube Başkanı Cenk Davulcu katıldı. Sözleşmeyi imzalayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanlığında çalışan toplam 1.280 memur, sözleşmeli ve işçi personelin bankadan alacakları maaşlar için ihale yapıldı. 9 bankanın katıldığı ihaleyi 64. turda 2 milyon 315 bin TL ile Türkiye Vakıflar Bankası kazanmıştır. Çalışanlarımızın bankadan alacağı promosyon tutarı kişi başı 1.808 TL. Bu rakam kişi sayısına göre eşit olarak dağılmıştır. Türkiye'de bu bir rekordur, çalışanlarımız için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Vakıfbank Şube Müdürü Sadi Bayer de sonucun hayırlı olmasını diledi. Bayer, “İhale sonucundan çok mutlu olduk. Maaş iadesinde zaten biz devam ediyorduk. Banka olarak tüm Türkiye genelinde belediyelerimize çok büyük önem vermekteyiz. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de bu açıdan ilk sıralarda geliyor. Elimizden geleni yapacağız” diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a teşekkür etti.
Editör: Haber Merkezi