BALIKESİR Ticaret Odası (BTO) Başkanı Mahmut Yavuz, yönetim ve meclis üyeleriyle birlikte kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. 16 yıldır başkanlığını yürüttüğü BTO'yu yeni dönemde de yönetmeye talip olduğunu açıklayan Yavuz, karşısına aday çıkaran Balıkesir Değişim Platformu'na "Vazoyu kırmayalım dedik, ama olmadı" göndermesini yaptı.
Yavuz, şunları şöyledi: 
"6 bin üyesi bulunan Balıkesir Ticaret Odasında her fikir ve düşünce yelpazesinden üyelerimiz bulunmaktadır. Türk toplumunu öteki deyip 'ötekileştirenlere', 'öcü' deyip öcüleştirenlere, ön yargı ile karar verenlere, toplumu bir birine düşman etmeye çalışan fikirlere, komşunu, dostunu, aynı milletten olduğun bir ferdi farklı ilan etmeye çalışanlara hep aynı cevabı verdik. Biz biriz. Biz beraberiz ve çalışmalarımızı tüm kesimleri göz önünde bulundurarak gerçekleştirdik.

Geçmiş yıllardaki beyanatlarımıza bakılacak olur ise; her birinde Balıkesir’in potansiyellerine, büyüklüğüne ve bugün pek çok kişinin benimsediği slogan haline gelen düşünceleri seslendirdiğimiz görülecektir. Büyük potansiyellere sahip Balıkesir’in potansiyelleri doğrultusunda hedeflerine ulaşabilmesi için en büyük ihtiyacı şüphesiz tecrübeli ve vizyon sahibi kadrolardır. Balıkesir Ticaret Odasına hayatımın en verimli dönemlerinde hizmet etmekteyim. Basınımızla da paylaştığımız pek çok projemizi gerçekleştirdik.

Önümüzdeki seçim dönemi odamızın ve ilimizin büyük sıçrama yapacağı döneme denk gelmiştir. İlimiz tabiri caiz ise bir dönüm noktasındadır. Düne kadar pek çok alanda yerden yere vurulan Balıkesir’in bugünkü dönüm noktasına gelmesinde ve önündeki hedeflerin koyulmasında bakılması gereken bu alanda bugüne kadar kimlerin hizmet ettiği, kimlerin emeği geçtiğidir."

BTO yönetimiyle ilgili kamuoyu gündemine gelen çeşitli iddiaların hatırlatıldığı Yavuz, "Bizim abdestimizden şüphemiz yok" karşılığını vermekle yetindi.
Editör: Haber Merkezi