BALIKESİR'de Paşaalanı ve Hasan Basri Çantay Mahallelerinde yer alan 18,02 sahalarındaki cadde ve sokak isimlerinin belirlenmesinde çalışacak komisyon üyeleriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, dünden bugüne şehre değer katan isimleri yaşatacaklarını söyledi. 

Balıkesir Kent Konseyi bünyesinde, Paşaalanı ile Hasan Basri Çantay mahallelerini kapsayan 18.02 nolu imar uygulama sahasına ait cadde ve sokak isimlerinin belirlenmesi yönelik ön çalışma yapması amacıyla oluşturulan komisyon ilk toplantısını gerçekleştirdi. 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı'nın bilgilendirme yapmasıyla başlayan toplantıya, ilimizdeki meslek örgütleriyle sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan komisyon üyeleri de görüşlerini dile getirdi.

ŞEHRİN KİMLİĞİNE UYGUN İSİMLER
Toplantının açılış konuşmasını yapan Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, “Balıkesir Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nda bir ön görüşme yaptık. Bu kapsamda; Karesi ve Altıeylül Kent Konseylerinin de desteğiyle bir komisyon oluşturalım, bu komisyon marifetiyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne iletilmek üzere bir tavsiye kararı çıkaralım şeklinde bir karar aldık. Şehrin; tarihine, kültürüne, mevcut potansiyeline ya da geleceğine ilişkin görüş ve önerileri toparlayacak ve tavsiye niteliğinde bir rapor hazırlayarak yürütme kurulumuzun kararıyla Belediye Meclisi’ne göndereceğiz." dedi.

 

Toplantıda,  sivil toplum kuruluşlarıyla mahalle muhtarlarından gelecek isim önerilerini değerlendirmek üzere 4 ayrı komisyon belirlendi.  

YÜCEL BAŞKAN DA KATILDI

Avlu Sergi Salonun'daki ilk toplantıya Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da katılarak kentteki gelişmeler üzerine bilgi paylaşımında bulundu. 

Yılmaz, Küçük Sanayi Sitesi 2. kapı karşısındaki alan ile Hasan Basri Çantay Mahlalesi Karatepe mevkiindeki uzun yıllardır süregelen sorunların kendi döneminde çözüme kavuştuğunu belirterek, bu alanlarda yapılaşmanın önümüzdeki yılın ortalarında başlayabileceğini söyledi.  

Gar bölgesinden Toplu Taşıma Merkezine, Akıncılar Projesinden Gaziosmanpaşa'da uygulanacak toplu konut hamlesine ve Organize Sanayi Bölgesinden Kuzey Çevre yoluna kadar bir çok konuda bilgi verdi. 

Yılmaz, "Balıkesir, merkezi, körffezi ve marmarasıyla çok yakın gelecekte Türkiye'nin parlayan yıldızı bir şehire dönüşecek." dedi.
 

Editör: Haber Merkezi