Diyanet-Sen Şube Başkanı Mehmet Akif Gerboğa, Prof. Dr. Mustafa Öztürk’ün Kur’an hakkında söylediği skandal sözlere tepki göstererek “Kur'an-ı Kerim hem lafzıyla hem de manasıyla Yüce Allah'ın katındandır ve her şeyiyle ona aittir.” dedi.

Öztürk'ün, Kur'an-ı Kerim ile ilgili yaptığı konuşmada, ayetlerden örnek vererek “Bu Allah'ın dili olabilir mi? İnsani dil olamaz mı? Olabilir” ifadesini kullanmış gelen büyük tepkiler üzerine de Marmara İlahiyat’taki görevinden emekliliğini istemişti.

Öztürk’ün infiale sebep olan skandal sözlerine tepki gösteren Diyanet-Sen Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Akif Gerboğa, “Kur'an-ı Kerim hem lafzıyla hem de manasıyla Yüce Allah'ın katındandır ve her şeyiyle ona aittir. Kur’an-ı Kerimdeki bir çok ayet onun hem manası hem de lafzıyla Allah'a ait olduğunu açıkça gösterirken bunları görmezden gelerek Kur’an’ın yalnızca mana olarak Allah’a ait lafız olarak Peygambere ait olduğu söylemek Kur’an ile çelişmektir.” dedi.

Kur'an-ın gerek indiriliş keyfiyeti gerekse indirildiği lafız örgüsüyle ilgili pek çok ayet bulunduğunu belirten Gerboğa, Şuara Suresi’nde Yüce Allah “Şüphesiz bu Kur’an, âlemlerin rabbi tarafından indirilmiştir. Onu, senin kalbine uyarıcılardan olasın diye apaçık bir Arapça ile Rûhulemîn indirmiştir." (Şuarâ 26/192-195), buyurmaktadır.

Yunus Süresi’nde ise Peygamber Efendimizin Kur’an üzerinde hiçbir yetkisi’nin olmadığı vurgulanmaktadır: “Kendilerine âyetlerimiz açıkça okunup anlatılınca bizimle karşılaşacaklarına inanmayanlar, 'Bundan başka bir Kur’an getir veya bunu değiştir' dediler. Onlara şöyle de: "Onu kendiliğimden değiştirmeye hak ve yetkim yoktur, ben ancak bana vahyedilene uyuyorum. Eğer rabbime itaatsizlik edersem şüphesiz dehşetli bir günün azabından korkarım.” (Yunus 10/15) ayetleri ve yine bir çok ayette apaçık göstermektedir ki Kur'an-ı Kerim hem lafzıyla hem de manasıyla Yüce Allah'ın katındandır ve her şeyiyle ona aittir. Bu konuda tereddüt uyandırmaya halkımız fırsat vermemiş bu iddiaların sahibi Öztürk Marmara İlahiyattaki görevinden ayrılmak zorunda kalmıştır.” ifadelerine yer verdi.

Gerboğa, Kur’an-ı Kerim’in Hz. Peygamber'den bu tarafa mucizevi bir şekilde Müslümanların zihninde yer ettiğini, binlerce hafızın kelimesi kelimesine Kur’an-ı ezberlemeye devam ettiğini bizzat Yüce Allah tarafından korunduğunu hatırlatarak “Bunun aksini iddia edenler hem Müslümanların, hem de Allah’ın gazabına uğrayacaklarından şüphe etmesinler” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi