BALIKESİR Belediyesi'nde görevli 45 yaşındaki Halil İbrahim Eren'i işyeri telefonundan arayıp dolandırmaya çalışan kişilerin oyununu, banka önünde görevli polisin güven timi bozdu. Dolandırılmaktan son anda kurtulan Eren, polise teşekkür etti.

DOLANDIRICILAR KENDİLERİNİ POLİS OLARAK TANITTI

Eren'i işyerinden arayan ve kendilerini 'polis' olarak tanıtan kimliği belirsiz kişiler, cep telefonu hattının terör örgütünce kullandıldığını ve banka hesaplarından internet üzerinden para çekildiğini söyleyip, bankadaki tüm parayı çekip verecekleri hesaba yatırmasını istedi.

Paniğe kapılan Eren, vakit kaybetmeden maaşının yattığı bankaya gitti. Bu sırada Eren'i cep telefonundan arayan aynı kişiler, telefonu kapatmamasını evinde de arama yapıldığını söyledi. Durumdan şüphelenen Eren, bankaya girmeyip kendisini arayan kişilerle tartışmaya başladı. Banka önünde görevli güven timi ekibi, konuşmalarını duyduğu Eren'i uyardı ve telefonu kapatmasını istedi.

SON ANDA KURTULDU

Eren'i dolandırıcıların elinden son anda kurtaran polis, hiçbir devlet görevlisinin telefonla para isteyemeyeceğini, dolandırıcıların bu tip yöntemlerle çok sayıda kişiyi dolandırdığını söyledi.

Kendisini uyaran polislere teşekkür eden Eren, "Polis sayesinde mağdur olmadan bu olayı atlattığım için mutluyum. Emniyet güçlerimizin cep telefonlarına gönderdiği mesajlar var. Bu mesajları dikkate alın. Ben ancak ikinci aramada niyetlerini anladım. İlk aramada dolandırıcıların aradığı aklıma hiç gelmedi. Telsiz sesleri ve konuşmalarla öyle bir ortam yaratıyorlar ki gerçekten polisin aradığını düşünüyorsunuz. Kimse bu Oyuna gelmesin" diye konuştu.

POLİS TAKİPTE

Emniyet yetkilileri, Güven Timleri'nin kentin değişik yerlerinde simitçi, boyacı ve seyyar satıcı gibi görev yaptığını, özellikle, maaş çekilen kamu bankaları ile bankamatiklerdeki dolandırıcılık olaylarına karşı alarmda beklediğini kaydetti.

Eren'i yönlendiren kişilerin organize bir suç örgütü olduğunu belirten yetkililer, "Mağdur az daha parayı çekip dolandırıcılara verecekti. Şimdi dolandırıcıların yakalanması için çalışıyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi