BTO tarafından düzenlenen 'Canlı Şehir Balıkesir' etkinliğine katılan yüzlerce kişi önceki akşam Milli Kuvvetler Caddesi'nden başlayan kortej yürüyüşüne katılarak AHP Meydanına kadar yürüdü

Balıkesir Ticaret Odası'nca (BTO) organize edilen 'Canlı Şehir Balıkesir' etkinliği kapsamında Orduevi yanında Mehter Takımı konseriyle başlayan etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Konserin ardından Ali Hikmet Paşa Meydanına kadar yürüyen korteje halk ve esnaf alkışlarıyla destek verdi.

"BALIKESİR'İ HEP BİRLİKTE CANLANDIRALIM"

Meydana kurulan sahneden konuşan BTO Başkanı Fahri Ermişler, kendilerini yalnız bırakmadıkları için Balıkesirlilere teşekkür ederek, "Umarım bu etkinliklerimiz Balıkesir ve ülkemiz adına hepimize, ticaretimize, esnafımıza ve bütün halkımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bizi bu Çarşamba ve her Çarşamba yalnız bırakmamanızı rica ediyorum. Canlı Şehir Balıkesir'i hep beraber canlandıralım" dedi .

Belediye Başkanı İsmail Ok, "Balıkesir halkının da buna sahip çıktığını biliyorum. Ama bütün bunlara rağmen bizler eğer ekmeğimizi büyütmek istiyorsak, hepimiz kardeşçe yaşamak istiyorsak, lütfen ne olur esnafımıza sahip çıkalım. Balıkesir Belediyesi kısacası Balıkesirlilerin emirlerine hazır ve nazırız" diye konuştu.

"TİCARET ŞEHRİMİZİN ADETA KAN DAMARLARIDIR"

Vali Ahmet Turhan ise; her şeyden önce Balıkesirlilere hizmet etmenin her zaman gururunu ve heyecanını yaşadığını belirterek, şunları söyledi:

"Tabii ki bu etkinlik sosyal sorumluluk kapsamında, özellikle şehrin can damarları olan esnafımızı güçlendirmek açısından çok çok önemli. Valiliğiyle, belediyesiyle, Ticaret Odamızın etkinliğini sonuna kadar destekliyoruz. Bu desteği sizden de görmek bizler açısından mutluluk verici. Önümüzdeki günlerde mübarek Ramazan'ı beraber geçireceğiz. İnşallah mübarek Ramazan'da da bu güzel etkinlikler devam edecek. Tabii ki alışveriş merkezleri gelişmenin bir ifadesi ama, sokaklardaki, meydanlardaki esnafımız, ticaretimiz şehrimizin adeta kan damarlarıdır. Bunlara sahip çıkmamız lazım. Sizler sahip çıkıyorsunuz."

BERKAN, BALIKESİRLİLERİ COŞTURDU

Konuşmalar sonrasında 'O ses Türkiye' finalistlerinden Berkan Taşkın bir konser verdi. 7’den 70’e tüm vatandaşların katıldığı programda ayrıca şehrin muhtelif yerlerinde de İlizyon gösterileri, Aşuk ile Maşuk gösterileri, Halk Oyunları Gösterileri ve kum boyama ile yüz boyama etkinlikleri gerçekleştirildi.

Etkinlikler sonunda Belediye Başkanı İsmail Ok ve BTO Başkanı Fahri Ermişler esnafı ziyaret ederek alışveriş yaptı. Bu arada etkinliği sonuna kadar takip eden tüm gazetecilere BTO tarafından birer ayakkabı hediye edildi. > Otağ FIRINCIOĞULLARI

Editör: Haber Merkezi