Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü narko timleri, Eylül ayında uyuşturucu ticaretine karşı il merkezi başta olmak üzere Ayvalık, Bandırma, Edremit, Erdek ve Gönen'de üst üste operasyonlar düzenledi.

Yapılan operasyonlarda 140 şüpheli yakalandı. Ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 16 kilo esrar, 1895 uyuşturucu hap, 250 gram metamfetamin adlı uyuşturucu madde, 9 kilo 634 gram bonzai, 10 gram kokain, 400 gram skunk adlı uyuşturucu, uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 5 bin 850 TL, 800 kök hintkeneviri ele geçiilrdi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 36'sı tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı.

Ayrıca umuma açık park ve bahçelerde yapılan denetimlerde ise 500 kişi kontrol edildi. Çeşitli suçlardan aranan 7 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Yenit eğitim öğretim yılının açılması nedeniyle okul önlerinde ve metruk binalarda yapılan uygulama ve kontrollerde ise, çevreye rahatsızlık verdiği tespit edilen 28 kişiye idari yönden işlem yapıldı. Okulların giriş ve çıkışlarının narko tim ekiplerince kontrol edilerek, öğrencilerin eğitim ve öğretimlerine sorunsuz devam etmelerinin sağlandığı bildirildi.

Editör: Haber Merkezi