Sanayi Odası’nda ‘Turuncu Devrim’e imza atan gençler Ticaret Odası’nı da hantal yapıdan kurtarmaya kararlı. Sanayi Odası’nın geçen hafta sonu yapılan seçimlerinde, 37 yıldır odanın yönetimini üstlenen Rona Yırcalı ve ekibine karşı ezici bir zafer kazanan İsmail Uğur ve Fahri Ermişler liderliğindeki Balıkesir Değişim Platformu üyeleri, 8 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilecek Ticaret Odası seçimleri öncesinde bir araya geldi. Ekip üyelerinden birçoğunun “turuncu” renkte kravat takmaları dikkat çekti. BTO Başkan adayı Ermişler, Sanayi Odası’nda yaşanan değişimin BTO’ya da yansıyacağını söyledi.

BALIKESİR Değişim Platformu, Ticaret Odası’nın 8 Mayıs’taki seçimleri öncesinde bir araya gelerek, kamuoyuna “Balıkesir’deki gelişim ve değişime Ticaret Odası’nı lokomotif yapmak amacıyla biz göreve hazırız” mesajı verdi.


Balıkesir ekonomik hayatına yön veren çok sayıdaki iş adamının yer aldığı toplantıya geçen hafta Sanayi Odası seçimlerini kazanan Değişim Platformu liderlerinden İsmail Uğur da katıldı.

Değişim grubu üyelerinin toplantıya turuncu kravatlarını takarak gelmesi dikkat çekti. Platformun Ticaret Odası’na başkan adayı gösterdiği genç işadamı Fahri Ermişler, ekibiyle birlikte durum değerlendirmesi yaptığı toplantının ardından Balıkesir kamuoyuna ve iş dünyasına şu açıklamayı yaptı:


“Balıkesir'in yeniye, yenilenmeye ihtiyacı var. Üretmeye ve verimli olmaya ihtiyacı var. Dinamiklerini harekete geçirmeye ihtiyacı var. Her şeyden önemlisi, birbirimize ihtiyacımız var.

Bazı çevrelerin değiştirmeyecekleri bir değişimin önüne set oluşturma gayretleri, aslında Balıkesir'in gelişimini engelleme anlamına gelmektedir.

Değişimin önünde durmaya kimsenin gücünün yetmeyeceği gerçeği görülüp kabullenilmeli.

Bunun için diyoruz ki, yeni bir maceraya girilmemeli. Eski alışkanlıklar terk edilmelidir. Kısır tartışmalara kapılmadan gelişen ve değişen Türkiye'nin yeni parlayan yıldızı olmaya aday Balıkesir’den dünyaya yelken açmanın zamanı gelmiştir.

Bugün 6 bin üyesi bulunan Ticaret Odasının kentin dinamiklerinin harekete geçirilmesi noktasında aktif rol üstlenmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Kalkınmaya, gelişmeye, değişmeye, dönüşmeye emek veren, ihracat yapan, istihdam sağlayan camiayı temsil eden Ticaret Odası lokomotif görevi üstlenmelidir.

Balıkesir Değişim Platformu olarak genç, enerjik ve toplumun her kesimini kucaklayan kadromuzla bu amaç, bu hedef doğrultusunda inançla kararlı biçimde yola çıkarak yönetime talip olduk.

Ticaret Odası'nın daha aktif hale gelmesi, üyesine sahip çıkan, ufkunu açan ve yeni pazarlar yaratarak ekonomik hareketliliğe katkı sağlayan bir kuruluş haline dönüştürmek tek gayemizdir.

Dinamiklerin harekete geçmesi, Türkiye'nin 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefinde pozisyonunu ilk 10 ilden biri olarak belirleyen Balıkesir'in söz sahibi olması için çıktığımız yolda, değişimden yana olan iş dünyasını değişimin bir parçası olmaya çağırıyoruz.

''Bana dokunmayın'' anlayışıyla bugüne kadar gelen, sanayicisini korumayan, kendini düşünürken Balıkesir adına adım atmayanların tıpkı Sanayi Odası’nda olduğu gibi Ticaret Odası’nda da artık yoldan çekilmesinin zamanı geldiğine inanmaktayız. Yola çıkış amacımız, hayal ettiğimiz Balıkesir'in geleceğine katkı sunmaktır.

Bu kesinlikle siyasi hareket değildir; siyaset üstü, Balıkesir'in ve Balıkesir iş dünyasının daha çok katma değer yaratmasına imkan tanıyacak, onların önünü açacak girişimlerde bulunmayı amaçlayan bir harekettir.

Balıkesir'de dinamiklerin artık harekete geçme zamanı geldi.

Balıkesir iş dünyasını, tıpkı Balıkesir Sanayi Odası seçimlerinde olduğu gibi, bu amaç ve hedefler doğrultusunda hareket etmeye, bunun için 8 Mayıs'taki seçimlere katılarak oyunu kullanmaya çağırıyoruz. Şimdi Balıkesir için değişim ve gelişim vakti..”

Editör: Haber Merkezi