BALIKESİR Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir'in uzun süre büyük şehirlerin gölgesinde kaldığına dikkat çekerek, bugünlerin ise il için bir dönüm noktası olduğuna dikkati çekti.
Turhan, ilin kıskanılacak ölçüde çok güzel bir coğrafyaya sahip olduğunu belirterek şöyle devam etti:
"İlimiz, yaklaşık 14 bin 300 kilometrekare alana sahip. Milli parkları, Edremit Körfezi'nde denizi, oksijeni, zeytinyağı olan muhteşem bir coğrafya. Madencilik çok büyük, tarım ve hayvancılıkta Türkiye'yi doyuran il. Beyaz et, kırmızı et ve yumurta üretiminde önlerdeyiz.

KİRLETMEDEN SANAYİLEŞME
Son dönemde sanayinin de geliştiğini görüyoruz. Artık sanayi şehri olarak da adlandırabiliriz. Kaplıca turizmi ile sadece Türkiye'de değil bence uluslararası alanda yer edinecek.
Bu kapsamda tanıtım çok önemli. Biz Balıkesir'in ileride hem turizm hem hayvancılık hem tarım şehri olması anlamında gerekli çalışmaları yapıyoruz. Doğayı kirletmeden yapılanma önemli."

MAZERET KALMADI
Türkiye'nin 2023 vizyonunda dünyanın en gelişmiş ilk 10 ekonomi arasına girmesinde Balıkesir'in lokomotif rolü oynayacağını düşündüğünü dile getiren Turhan, "Bugün itibarıyla yaklaşık ihracatımız 1 milyar dolardır.
Önümüzdeki 10 yılda bunu, 8-10 milyar dolara çıkarma hedefimiz var. Yine eğitimde başarısızlık için hiçbir mazeretimiz kalmadı. Önümüzdeki süreçte ilk 3'te olmayı hedefliyoruz. Sanayide ilk 5'in arasında olmayı istiyoruz. Ben bu hedeflere ulaşacağımıza inanıyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi