Balıkesir şehir merkezinde gündüz saatlerinde onlarca kişinin geçtiği sokak üzerinde bulunan motosiklet çalındı. Güvenlik kamerasına yansıyan olayda 16-17 yaşlarındaki şahıs, bir öğrenci yurdunun önünde bulunan motosikleti elindeki bir poşet dolusu anahtarla tek tek deneme yaptıktan sonra onlarca kişinin gözü önünde binerek çaldı. 
Hırsızlık olayı Karesi Mahallesi Dokumacılar Sokak üzerinde bulunan bir erkek öğrenci yurdunun önünde meydana geldi. 10 HP 729 plakalı motosikletini yurdun önüne park eden Enes Çiçek (25), ikindi namazını kılmak için 10 metre ilerideki camiye girdi. Cami çıkışında motosikletinin yerinde olmadığını gören Enes Çiçek, hemen 155 Polis İmdat'ı arayıp durumu polise bildirdi. 

Enes Çiçek, "Motosikletimi güvenlik kamerası var diye yurdun önüne bıraktım. Daha sonra namaz kılmak için yakındaki camiye gittim. Cami çıktığımda motosikletimin yerinde olmadığını gördüm. Sonra yurda gidip güvenlik kamerası görüntülerine baktım. Görüntülerde 16-17 yaşlarındaki bir şahsın elindeki 4-5 tane anahtarla motosikleti çalıştırmaya çalışıyor. Bu anahtarlardan birisini uydurup çalıştırıyor. Ardından motoru alıp gidiyor. Herkesin gözü önünde kimseye aldırış etmeden götürüyor." dedi. 

Motosikletin çalındığı yurdun karşısında bulunan otoparkın sahibi Cüneyt Gürgeç, motosikletin 15 dakika içinde çalındığını belirterek, "Çalan şahsın elinde içinde bir çok anahtarın bulunduğu bir poşet vardı. Hepsini tek tek deneyerek götürdü." diye konuştu. 

Olay yerine gelen polis ekipleri, Enes Çiçek'e ait çalınan motosiklet üzerinde bulunan kask üzerinde park izi aldı. Polis ekipleri, çalınan motosikletin bulunması için çalışma başlattı.
Editör: Haber Merkezi