İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Yardımcısı Selda Dural başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Başkanı İsmail Ok, İl Genel Meclisi Salonu'nda yapılan toplantıda, şehir merkezinde özellikle alt yapı çalışmalarına önem verdiklerini söyledi.

Merkezde 80 kilometrelik yağmur suyu tahliyesi için boru hattı döşediklerini ifade eden Ok, şöyle konuştu:

"Merkezimiz önceden en ufak bir yağmurda su taşkınlarına uğruyordu. Bir nebze bunun önüne geçmeye çalıştık. 160 ayrı noktada trafiği rahatlatmak için kamulaştırma faaliyetleri yürüttük. Türkiye'de en yüksek hibe oranına sahip katı atık tesisine ilişkin çalışmalarımız hızla ilerliyor. İçme sularımızı kirletmiyoruz. Yeşil alan konusunda irili ufaklı 160 park yaptık. Bu parklardan engelli vatandaşlarımızda yararlanabiliyor. Spor alanında da büyük hizmetlere imza attık. Olimpik yüzme havuzu, tenis kordu, halı sahası bulunan Alparslan Türkeş Spor Kompleksi'ni yaptık."

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan ise Tıp Fakültesi Hastanesinin yeni bina inşaatının hızla devam ettiğini ve kısa sürede tamamlanacağını belirtti. Toplantıya katılan diğer yatırımcı kamu kurum ve kuruluş amirleri, 2013 yılına ilişkin projeleri hakkında bilgi verdi. 
Editör: Haber Merkezi