"BİR KOYUNU KURT KAPSA BUNUN HESABI BİZİM ÜZERİMİZDEDİR"
İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: Bu millet inanın her şeyin en iyisini ama en iyisini ziyadesiyle hak ediyor. Bizim ne hükümet olarak, ne valiler olarak, ne belediye başkanları olarak şehirde yaşayan kardeşlerimize “size yol yaptık daha ne istiyorsunuz. Daha ne istiyorsunuz” hakkına ve haddine sahip değiliz. Tam tersine, Dicle’nin kenarında bir koyunu kurt kapsa bunun hesabı bizim üzerimizdedir. Kurttan banane, koyundan banane makamında değiliz. Hiç kimse bizi kurt koyunu kaptı diye suçlamasa bile bizim bunu kendimize dert etmemiz, bunun muhasebesini yapmamız, bunu acaba nasıl önleyebilirdim diye kendimiz sormamız gerekir.

"SİZLER BİRER TURİZM ELÇİSİ, EĞİTİM GÖNÜLLÜSÜ OLACAKSINIZ"
Göreve geldiğimizde turizm denilince akla deniz kum güneşti. Ama şimdi böyle bir anlayış yok. Destinasyonlardaki zenginlik her yönüyle artmış, gizli kalan herşey meydana çıkar kala gelmiş. Bunu artık başarıyla sürdürüyoruz. Şehrinde hiç turist görmemiş illerin dahi nasıl turist çekebilirim, diye kaygılanması gerekiyor. İstisnasız 81 vilayetimizin dünyada eşi benzeri olmayan potansiyeli var. Zenginlikleri var. Bunun yanında yatırım planları var. Eğitim imkanları var. Bütün bu imkanları potansiyel enerjiyi el birliği ile birlik içinde ortak vizyon çerçevesinde bizim Türkiye’ye ve dünyaya sunmamız gerekiyor. Sizler birer turizm elçisi, eğitim gönüllüsü olacaksınız. Uluslararası yatırımcı bu ülkeye geldiği zaman, valimiz ona gerekli ne varsa yapması lazım. Bütün bunlarla birlikte de ona yaptıkları ev sahipliğiyle bu insanlar yatırım tercihlerinde bulunacaklardır. Şehre vizyon katmak, şehri bir yerden alıp yüksek bir yere ulaştırmak için her alanda öncü olacaktır.

"HALKTAN BİRİ GİBİ OLACAKSINIZ"
Türkiye’yi ancak biz bu şekilde daha fazla büyütebilir, daha iddialı bir ülke konumuna götürebilir. En önemli istediğim şey ne biliyor musunuz? Sıradancılığı bırakacağız. Protokol valiliği yapmayacağız. Halktan biri gibi olacağız. Gittiğim her şehirde o üniversitelerle ilgili olarak arzularımı iletiyorum. Mesela Mardin. İstiyorum ki Mardin dünyada mimarlığın merkezi olsun. Şanlıurfa tarımın merkezi olsun. Bursa, adeta termal turizmi denildiğinde tıp denildiğinde,  üniversitelerimiz otorite olsun.

"YAN GELİP YATMAK YOK"
Çok sık tekrarladığım bir söz var. İnanan insan, çalışan insan, azmeden insan tekeden bile süt çıkartır. Olmaz olmaz deme, olmaz olmaz. Bir şehrin valisi en başta o şehre biz vizyon verebilmeli. O vizyonu kazandırabilmeli. O şehre bir hedef gösterebilmeli. Biz sadece terör belasıyla 30 yılda 250-300-400 milyar dolar harcarsak sen tabiki onu geçemezsin. Terör belası başımızda olmasaydı çok daha farklı bir Türkiye olurduk. Biz terörü alt ettiğimiz andan itibaren biz pik yapacağız. Sıçrayışımız çok farklı olacak. 81 vilayeti siz ayağa kaldıracaksınız. Yan gelip yatmak yok. Protokol valiliği yok."

Editör: Haber Merkezi