Balıkesir’de bir mezardan çaldıkları kemiklerle yakalanan 3 tıp fakültesi öğrencisine 45’er gün hapis cezası verildi. Öğrenciler yaptıklarının suç olduğunu bilmiyormuş

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi 2’nci sınıf öğrencileri B.G. ve A.U.’dan öğretmenleri derse incelemek üzere kemik getirmelerini istedi. İki öğrenci daha iyi bilgi edinmek ve öğretmenlerinden ekstra not almak için insan kemiği götürmeye karar verdi. İki öğrenci, başka bölümde okuyan arkadaşları B.A.’yı da yanına alıp, geçen 10 Mayıs’ta Çayırhisar Köyü Mezarlığı’na gitti.
HATIRAYA HAREKET ETTİLER
Üç öğrenci, kimsesiz mezarı zannederek açtıkları Baki Ada’nın mezarındaki kemikleri aldı. Öğrenciler, B.A.’nın hırkasına sardıkları kemiklerle mezarlıktan ayrılacakları sırada iki kişi tarafından fark edildi. Mezarlıkta ne yaptıklarını soran iki kişiye, “Geziniyoruz” diyen 3 öğrenci telaşla uzaklaştı. Görgü tanıkları, evlerine kadar takip ettikleri 3 öğrenci hakkında şikâyetçi oldu.
Öğrenciler hakkında ‘kişinin hatırasına hakaret’ suçundan dava açıldı. Mahkemedeki ifadelerinde yaptıklarının suç olduğunu bilmediklerini söyleyen öğrencilere mahkeme önce 3’er ay hapis cezası verdi.  Öğrencilerin bu suçu bir daha işlemeyeceklerine kanaat getirildiğinden ve duruşmadaki iyi hallerinden dolayı ceza yarı oranında düşürüp 45’er güne indirildi ve ertelendi.
MEZARDA BİLE RAHAT YOK
2007 yılında 61 yaşındayken vefat eden eşi Baki Ada’nın kemiklerinin çalındığını  için, çocuklarının uzun süre kendisinden sakladıklarını belirten Gülsüm Ada, “Bu çocuklar tıp fakültesinde okuyor. İleride doktor olacaklar. Biz bu insanlara canımızı, çoluğumuzu çocuğumuzu nasıl emanet edeceğiz?” dedi.

Editör: Haber Merkezi