29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 90. yıl dönümü Balıkesir'de de coşkulu etkinliklerle kutlandı.

Kuva-yi Milliye Meydanı'ndaki tören, Vali Ahmet Turhan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Fahri Kır ve Belediye Başkanı İsmail Ok'un, araç üzerinden katılımcıları selamlamasıyla başladı. 
Turhan, törende yaptığı konuşmada, bayramı ve Cumhuriyet'i armağan eden, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazileri şükran ve minnetle andıklarını söyledi. 

Türk milletinin, dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak verdiği Milli Mücadele sonunda Cumhuriyet'in kurulduğunu anlatan Turhan, şöyle konuştu : 

"Cumhuriyet'in 90'ıncı yıl dönümünü, Kuva-yi Milliye hareketinin ilk başladığı Balıkesir'de kutlamanın ayrı bir anlamı var. Çünkü Balıkesir'in yiğit evlatları, milletimizin istiklal ve istikbalini kurtarmak için 18 Mayıs 1919'da Alacamescit'te toplanmış ve işgalcilere karşı silahla teşkilatlanarak karşı koyma kararı almıştır. Cumhuriyet'e giden yolda inançlarını Alacamescit'te buluşturan, milletiyle bütünleştiren Kuva-yi Milliyeye öncülük eden 41 vatanseveri bağrından çıkaran aziz Balıkesirliler, bu bağımsızlık mücadelesiyle ne kadar övünseniz azdır ." 

Tören, öğrencilerin şiirler okuması, Balıkesir Karesi Mehteran Takımının konseri ve halk oyunları ekiplerinin sunduğu gösterilerin ardından resmi geçitle tamamlandı. 

Öte yandan, Türkiye Motosiklet Platformu tarafından ülke genelinde eş zamanlı organize edilen motosiklet korteji, Balıkesir'de de gerçekleştirildi. 10riders Balıkesir Motosiklet Kulübü Derneği organizasyonuyla yapılan korteje katılan yüzlerce motosikletli ve bisikletli, şehir turu attıktan sonra Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulundu. 
Editör: Haber Merkezi