BALIKESİR'in en büyük sağlık kuruluşlarından Devlet Hastanesi'nde yangın paniği yaşandı. İtfaiye, kurtarma araçlarının siren seslerini duyan hastalar olayın planlı yangın tatbikatı olduğunu öğrenince rahat bir nefes aldı.
Sağlık kuruluşunda muhtemel yangın ve sivil savunma gibi acil kurtarma guruplarında görevlendirilen hekim, sağlık personeli ve memurlardan oluşan 150 personel hastanenin  kafeterya bölümünde eğitime alındı. Balıkesir Belediyesi İtfaiye, İl Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) görevlileri olası yangın ve deprem esnasında sağlık personeline neler yapılması gerektiğini görsel sunumlarla bilgilendirdi.
Eğitime katılanlara hastanenin bahçesinde yapılan tatbikat ise filim izler gibi izlendi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri temsili yangını söndürürken, hastanede yatan hastaları binanın üçüncü katından sedyelerle indirdi. Binada mahsur kalanları merdivenler yardımı ile kurtardı. Çıkan yangında dumandan zehirlenin vatandaşlar itfaiye ekipleri ve tatbikata katılanlar tarafından omuzlara da olsa alınarak tehlikeden uzaklaştırılması gerçeğini aratmadı. Hastanede hareket edemeyecek durumda olan yatalak hastalar ise UMKE ekipleri tarafından sedyelerle yataklarından alınarak bahçede kurulan çadırlara taşındı. Acil durumlarda görevlendirilen hekim ve hemşireler hastalara ilk müdahaleleri kurulan iki ayrı çadırda başarıyla yaptı. Tatbikata katılanlar yangın tüpleriyle alevlerin nasıl söndürüleceğinin tatbikatını başarıyla yaptı. 
Editör: Haber Merkezi