Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur, Türkiye'de gündemin birinci maddesinin terörün bitmesi ve çözüm süreci olduğunu söyledi. Uğur, " Herkes kanın durmasını, terörün bitmesini, anaların göz yaşının dinmesini arzu ediyor" dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, Dursunbey'i ziyaret ederek, temaslarda bulundu. Asma Altı mevkiinde vatandaşlarla buluşan Uğur'a, İl Genel Meclis Başkanı Ramazan Bahçavan, Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, Ak Parti Dursunbey İlçe Başkanı Halil Demir ile İl Genel Meclis Üyeleri eşlik etti.

SÜRECİ ANLATTI,

DESTEK İSTEDİ

Dursunbeylilere çözüm süreci hakkında bilgiler veren Uğur, şunları söyledi: "Türkiye’nin gündeminin bir numaralı maddesi terörün bitmesi ve çözüm sürecidir. Bizde sivil toplumları ziyaret ediyoruz, ilçelerimizi ziyaret ediyoruz, bu süreci anlatıyor, bu sürece destek istiyoruz. Herkesin kafasında sorular oluyor ama görünen o ki bu halkımız tarafından benimseniyor, tasvip görüyor. Herkes kanın durmasını, terörün bitmesini, anaların göz yaşının dinmesini arzu ediyor. Yani anneler, babalar çocuklarını askere gönderdiği zaman 'acaba kötü bir haber alır mıyım?' endişesi taşımasın. Türkiye ekonomik olarak kayıplara uğramasın. Çünkü terörün bize maliyeti bir hesaba göre 300 milyar dolar, bir hesaba göre de 400 milyar dolar, çok büyük paralar bunlar. Diyorlar ki 300 milyar dolar ile 150 boğaz köprüsü yapılır. Eğer hakikaten terör olmasaydı bu gün Türkiye 2023 hedeflerine ulaşmış olurdu. Bu süreç olumlu bir şekilde yürüyor.

"BU TERÖRİSTLER BİR

HAFTA ÖNCE GELMEDİ Kİ"

Tabii muhalifler de hemen bunun karşılığında 'ne verdiniz, ne pazarlık yaptınız, bunlar nasıl gidiyor, silahlı mı gidiyor, silahsız mı gidiyor?' Yahu bu teröristler bundan bir hafta önce gelmedi ki, 30 yıldır burada gidip, geliyor. Sen asker olarak, emniyet gücü olarak bunun gelmesine, gitmesine mani olamıyorsun ki. Onun için nasıl geliyorsa öyle defolup gitsin. Ve şimdi terk edip gidiyorlar. Allah’a şükür üç aya yakın oldu. Çatışma yok, şehit haberleri gelmiyor. Bakın 23 Nisan'da Hakkari’sinde, Şırnak’ın da adamlar asmış Türk bayraklarını dükkanına herkesin dükkanı açık. Bunun ülkemize sosyal, ekonomik faydaları var. Tabii Türkiye güçlü olduğu zaman bunu yapabiliyor. Sen güçsüz olursan yapamazsın. Ama Türkiye’de şimdi güçlü bir hükümet var, güçlü bir Başbakan var.

"ÜLKENİN, BALIKESİR'İN,

DURSUNBEY'İN ÖNÜ AÇIK"

Dünyanın neresinde bir olay olsa Başbakana soruluyor. Sayın Tayyip Erdoğan sen ne diyorsun şöyle bir iş yapılıyor diye, Amerika Başkanı soruyor, Almanya Başbakanı soruyor, Fransa’nın Başbakanı soruyor. İsrail senden özür diliyor. Bu tarihinde olmuş bir olay mı? Her meseleyi bölgesinin gücü haline gelmiş bir Türkiye var. Sen güçlü olduğun zaman, IMF'ye el açmadığın zaman, Merkez Bankanın kasası dolu olduğu zaman, Ticarette de öyle değil mii? Borç almaya gidiyorsun bir eziliyorsun. Kasanda para yok bir daha eziliyorsun. Ama şimdi; Başbakan en son açıkladı, 130 milyar dolar Merkez Bankasında keş para var kardeşim. Bu ne güzel bir şey değil mi? Bu sefer sözün de dinleniyor. Ülkenin önü açık, Balıkesir’in önü açık, Dursunbey’in önü açık. Cenab-ı Allah Balıkesir’i özenerek yaratmış, 37 çeşit maden var. 37 çeşit mineral Balıkesir de var. Küçük düşünmeyin, çıtayı yükseltin. İlerleyen zamanlarda Dursunbey ve Balıkesir çok gelişecek."

 

 

Editör: Haber Merkezi