Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro-Sen Balıkesir Şubesi eski başkanı Muhammed Karakoyun, sunucu ve yazar Nagehan Alçı’nın, bir televizyon programındaki “Devlet şayet katil devletse, ona sonuna kadar da katil devlet denir. 1994’te Türkiye katil devlete sahipti” şeklinde sözleri üzerine Alçı hakkında bugün suç duyurusunda bulunacak.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, 27 Eylül 2019'da Habertürk televizyonundaki canlı yayında “Devlet şayet katil devletse, ona sonuna kadar da katil devlet denir. 1994'te Türkiye katil devlete sahipti” şeklinde sözler söylemişti. Bunun üzerine Hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen ile Nagehan Alçı arasında gerginlik yaşanmıştı.

BALIKESİR'DEN SUÇ DUYURUSU
Alçı'nın bu sözleri çeşitli tepkileri de beraberinde getirmişti. Kimi isimler, Alçı suç duyurusunda bulunuldu.  Bu kişi ve kuruluşlara Balıkesir'den eski bir sendika başkanı da  katıldı.


Türk Büro Sen Balıkesir Şubesi eski başkanı ve Muhammed Karakoyun bugün Balıkesir Adliyesine giderek avukatı Halil İbrahim Eroğlu aracılığıyla, Alçı hakkında “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ettiği iddiasıyla Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacak.


 

Editör: Haber Merkezi