HAKKARİ Çukurca’da 24 Mehmetçiğin şehit düşmesinin ardından terör örgütüne duyulan öfke seli, Balıkesir’de de vatandaşları sokaklara döktü. Yaklaşık 12 bin kişi ellerindeki ay yıldızlı bayraklarla toplandıkları Ali Hikmet Paşa Meydanı’ndan Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na kadar “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez", "Kana kan dişi diş intikam intikam" sloganları ve tekbirler eşliğinde yürüdü.  
Şehit anneleri oğullarının fotoğraflarını taşırken, terör olaylarında ayağını, bacağını, kolunu, gözünü kaybeden gaziler de tekerlekli sandalyelerle yürüyüşe katıldı.
Yürüyüşte Türk bayrakları ile birlikte tüm şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu pankartlar taşındı. "Filistin için Arap olanlar, Hrant için Ermeni oldunuz. Şehitler için Fransız kaldınız" ve "Bir subay için Menemen'i yakan Atamı özlüyoruz" yazılı pankartlar dikkat çekti.
"İDAM CEZASI İÇİN REFERANDUMA GİDİLSİN”
Atatürk Anıtı'ndaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Terörün teröriste taviz vermekle çözülemeyeceğini vurgulayan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Haydar Filiz, "Her suçun bir cezası vardır. Askerimize polisimize kahpece kurşun sıkanların cezası af olmamalıdır. Devletin askerine polisine kurşun sıkanın cezası idam olmalıdır. İdam birilerinin dayatmasıyla alel acele kaldırıldı. 'Demokrasi, demokrasi' diye bağıranlar, milletin iradesi üstüne irade tanımayanlar. Yüreğiniz yetiyorsa şu idam cezasını referanduma götürün de milletin iradesini bir görelim" dedi.
İdamı referanduma götürmek isteyenlerin el kaldırmasını isteyen ve alandaki herkesin elini kaldırmasıyla Balıkesir'in referandum istediğini vurgulayan Filiz, "Peki askerimizi polisimizi şehit edenler için genel af çıkartılsın mı, genel affa evet mi, hayır mı?" diye sordu. Filiz "hayır" yanıtı sonrası "Yetkililer bu isteği görsün. Devleti yönetenler ilk önce terör örgütünün finans kaynaklarını, silah mühimmat kaynaklarını kesmelidir. Bu konuda tüm imkanlarını kullanmalıdırlar. Açılım gibi , af gibi terör ve teröriste güç ve kuvvet kazandıran uygulamaları bırakıp teröre karşı en ağır cezaları uygulamak için kanun çalışmaları bir an önce başlatılmalıdır" dedi. 
APO'YU İDAM ETTİLER
Mitinge katılan Alperen Ocaklarına üye gençler terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'ı İngiltere, ABD ve İsrail bayraklarının da yapıştırıldığı kuklasını taşırken, miting sonunda da astı. Sinir krizi geçiren bir şehit annesi de kuklayı parçaladı. Alperen Ocakları Başkanı Süleyman Atak, "İmralı'da ikamet eden katil başı tecrit edilmeli, avukatları aracılığıyla örgütü yönetmesine fırsat verilmemelidir. İdam cezası derhal geri getirilmeli ve uygulanmalıdır" dedi.
Yaklaşık üç saat süren terörü telin mitingi emniyet güçlerinin güvenlik önlemleri altında olaysız bir şekilde sona erdi.
Editör: Haber Merkezi