Bakanlık, alınan tüm tedbirlere rağmen, 10 günlük bayram tatili süresince meydana gelen kazalarda 122 vatandaşın hayatını kaybettiğini bildirdi.
KAZALARIN OLUŞ ŞEKLİ ve ZAMANI
Kazaların çoğunluğu 18.00 - 22.00 saatleri ile 04.00 - 08.00 arasında gerçekleşiyor. 
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada bu konuya şöyle yer verildi:
"Kazaların büyük bir çoğunluğunun tek araçlı, yoldan çıkma, refüj, banketlere ve duran araç/engel/cisme çarpma, savrulma şeklinde meydana geldiği görülmüştür. Meydana gelen kazalarda kavşak kazalarının ve yayaya çarpma kazalarının önemli bir yer tuttuğu tespit edilmiştir.''
HER GÜN 12 KİŞİ ÖLÜYOR
Kazaların yoğunlaştığı 20 güzergahta daha önceki yıllarda meydana gelen kazalarda ortalama 10 vatandaşımız hayatını kaybederken, bu bayramda bu noktaların tamamında 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 
Motosikletlerle ilgili yapılan uygulama ve alınan tedbirler sonucunda 2017 Ramazan Bayramı’nda motosikletli ölümlü kaza sayısı 11’iken bu bayram ölümlü kaza sayısı 3’e düşmüştür. 
2016 yılının tümünde kazalarda günlük ortalama 20 vatandaşımız hayatını kaybederken, bu bayramda trafik yoğunluğu ve seyir süreleri artmasına rağmen alınan tedbirler sayesinde şu ana kadar elde edilen verilere göre günlük ortalama 12 vatandaşımız hayatını kaybettiği tespit edilmiştir.
Editör: Haber Merkezi