'Cihan Pehlivanı' Mehmet Pehlivan anısına bu yıl 33'ncü kez düzenlenecek olan 'Kurtdere Güreşleri' Yürütme Kurulu toplantısı yapıldı. Yürütme Kurulu Başkanı Yüksel Dağdemir'in yürütme kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği toplantıya Kurtdere Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Erkan Dağdemir, Kurtdere Köyü Muhtarı Adem Aslanbay, Kurtdere Güreşlerinin kurucusu Kemal Dağdemir de katıldı.

BALIKESİRLİLERE ÇAĞRI

Kurtdere Güreşleri Yürütme Kurulu Başkanı Yüksel Dağdemir, tüm Balıkesirlileri Kurtdere güreşlerine sahip çıkmaya çağırdı. Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın Balıkesir'in en büyük değerlerinden biri olduğunu vurgulayan Dağdemir, "Kurtdereli Mehmet Pehlivan Balıkesir'imizin en önemli simgesi ve Türkiye'nin örnek sporcusudur. Balıkesir'de birer heykeli ve güreş sahamızda anıt mezarı var. Bu yılki güreş ve şenliklerimize devletimiz de sahip çıktı. Valimiz Sayın Ahmet Turhan ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı milletvekilimiz Sayın Edip Uğur her türlü desteği göstermişlerdir. Bizim de boynumuzun borcu bu güreşleri inşallah Kırkpınar'dan sonra Türkiye'nin en büyük ikinci güreş organizasyonu haline getirmektir" diye konuştu.
MİLLİ PİYANGO ÇEKİLİŞİ

BALIKESİR'DE YAPILSIN
Dağdemir, bu yıl 11 Ağustos'ta yapılacak güreşlerin şenlik havasında geçmesi için değişik organizasyonlar içinde olduklarını söyledi. Bunların başında Milli Piyango İdaresinin 9 Ağustos 2013 tarihinde yapacağı çekilişin Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına yapması için girişimde bulunulduğu bildirildi.

Dağdemir, "9 Ağustos'ta yapılacak Milli Piyango çekilişi için Kurtdereli Spor Salonu'nda Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına yapılması amacıyla görüşmelerimiz oldu, ciddi mesafe aldığımızı söyleyebilirim. Basınımızın da katkısını bekliyoruz. Milli Piyangonun burada çekiliş yapması Balıkesir içinde kazanç olacak, çünkü çekilişin olduğu ilde bir yurt ve okul yaptırılıyor" dedi.
"AĞALIKTAN ONUR DUYDUM"

Kurtdere Güreş Ağası Abdullah Altıntaş, iyi bir seyircisi olduğu yağlı güreşlere ağalık yapmanın heyecan ve onurunu yaşadığını söyledi. Altıntaş, "Yağlı güreşleri çocukluğumdan beri rahmetli dedem ve babamdan gelen alışkanlık ile takip ediyorum. Bugüne kadar iyi bir seyircisi olduğumu düşündüğüm ata sporumuza güreş ağalığı gibi onurlu bir görevle hizmet etmek benim için çok büyük bir mutluluk kaynağı. Bu onurlu görevin gereklerinin yerine getirilmesi için en iyi şekilde tüm gayretimle çalışacağım. Balıkesir'imiz için bir marka olan Kurtdereli Mehmet Pehlivanımızın şanına layık bir organizasyon yapacağımıza benim de inancım tamdır. Sayın Valimiz Ahmet Turhan'a, milletvekilimiz Edip Uğur ve Gençlik Spor İl Müdürümüze destek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

DAĞDEMİR, KÖYE ASFALT İSTEDİ

Kurtdere güreşlerinin kurucusu Kemal Dağdemir, Balıkesir'i temsil eden bu güreşleri ülkenin her bölgesinden güreş severin izlemeye geleceğini hatırlattı. Bunun için Kurtdere Köy yolunun genişletilmesi gerektiğini belirten Dağdemir, yetkili makamların bu hususa özen göstermesini istedi.

Dağdemir, ayrıca Boğazköy yolunun da asfaltlanması gerektiğini bildirdi. Ata sporun güreşin manevi bir ağırlığı ve önemini bulunduğuna da dikkat çeken Kemal Dağdemir, "Bizde güreş peygamber sporudur. Besmeleyle başlar besmeleyle biter. Er meydanında güreşler bittikten sonra da yenilen ve yenen bütün pehlivanlar kardeştir" dedi.

Editör: Haber Merkezi