BALIKESİR'in kış aylarında ulaşımın zorlaşması nedeniyle 'ıssız adası'na dönüşen  Marmara Adası, bu kez karanlıkta kaldı.

29 Aralık Pazar günü sat 17.00 sıralarında başlayan elektrik kesintisi hala sürüyor. UEDAŞ ekipleri hava koşulları nedeniyle arızayı gidermekte zorlanıyor.

Bir geminin çapa atması sonucu kablolara verdiği hasarın yeri bugün akşam saatlerinde belirlendi. 

Uludağ Elektrik Dağıtım (UEDAŞ) ekipleri denizin yaklaşık 80 metre derinliğinde oluşan arızanın giderilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Marmara Adasına elektrik Erdek İlhanköy'den denizin dibinden çekilen ve yaklaşık 11 kilometre uzunluğundaki kablolarla sağlanıyordu.

KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA

"Marmara Kaymakamlığı elektrikkesintisiyle ilgili şu açıklamayı yaptı.

Balıkesir İli Marmara İlçemizde, yapılan ilk tespitlere göre ilçemiz açıklarında bir geminin çapa atması sonucu Marmara – Narlı ve Narlı – Avşa arasında deniz altında bulunan enerji kabloları hasar görmüş ve dün 17,00 saatlerinden itibaren Marmara Adası genelinde elektrik kesintisi meydana gelmiştir.

Muhtemel arızalarda birbirlerine alternatif olarak düşünülen hatların tümünün aynı anda hasar görmesi ve yaşanan şiddetli fırtınadan dolayı deniz ulaşımında yaşanan aksamalar nedeniyle söz konusu arıza şu ana kadar giderilememiş olup ilgili ekipler bütün imkanlarıyla arızanın en kısa sürede giderilmesi için karadan ve denizden çalışmalarına devam etmektedir.

Arızanın kesin olarak giderilmesine kadar geçecek sürede vatandaşlarımızın mağduriyetini önlemek amacıyla kısa vadede ilçemiz elektrik ihtiyacını karşılayacak jeneratörlerin kurulumu için planlamalar yapılmış ve en kısa sürede faaliyete geçirilebilmesi için çalışmalar hızla devam etmektedir."

JENERATÖRLER DEVREYE ALINDI

Bu arada, Marmara Adasına geçici elektrik sağlanması amacıyla Saraylar'daki mermer ocaklarındaki jeneratörler, Belediye ekiplerince ilçe merkeziyle Saraylar Mahallesi'ne getirildi. Devreye alınan jeneratörler çalıştırılarak bazı bölgelere enerji verilmeye başlandı.

Belediye Başkanlığı vatandaşları elektriğin sadece aydınlatma ve telefon şarjı için kullanılmaları noktasında uyardı



 

Editör: Haber Merkezi