BALIKESİR'de, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı'nca (MGV) geleneksel olarak kutlanan "Mekke'nin Fethi" programı Kurtdereli Spor Salonun'da coşkuyla kutlandı. Mekke'nin fethi, Balıkesir'in yanı sıra Türkiye'nin 600 noktasında kutlandı.


Mekke'nin fethinin 1388'inci yıl dönümü nedeniyle Kurtdereli Spor Salonu'nda program düzenlendi.

AGD Balıkesir Şube Başkanı Ersin Güçlü'nün açış konuşmasını yaptığı programa yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı.

Yılbaşı eğlencesi adı altında tüm dünya haklarına çirkinliklerin ve kötülüklerin dayatılmasına karşı tavır almanın gerekliliğine inandıklarını belirtten Ersin Güçlü;  "Vicdanları karartacak boyutlara ulaşan bir eğlence anlayışı kabul edilemez. Ahlaki değerlerden yoksun tutum ve davranışları reddediyoruz." dedi.
 

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Ahmet Ubeyd Aslan Kur'an-ı Kerim tilaveti sunuldu. 


Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan konuşmasında, Aralık ayının tarihimiz adına  önemli olayların yaşandığı bir ay olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: 
"Yılbaşı kutlamalarına da karşıyız. Dünya'da 140 ülkeden daha fazla genç nüfusa sahip bir ülkeyiz. 
Ne yazık ki bu gece gençlerimizin yanlışa düşürülmesi için müsait bir gece. Bir çok gencimiz bu gece alkolle tanışıyor. 
Birçok gencimiz ilk kez haramla tanışıyor madde bağımlısı hale getiriliyor. Bizim tepkimiz bunlara. Biz yıllardır bu Mekki'nin fethi programını yaparız. Özellikle son bir haftadır bazı tepkiler ile yoğun bir şekilde karşı karşıyayız. 


Vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yücel Yılmaz'a yoğun ilgi gösterdi.

Diyorlar ki Mekke'nin fethi 31 Aralık'ta değil 10 Ocak'ta yapıldı. Yani bunlar tarihi bilmiyorlar diyorlar. ve ayrıca bir kısmı da şunu söylüyor. Mekke'nin fethi Mekke'de bile kutlanmıyor bizim ülkemizde niye kutlanıyor. 
Ben buradan sesleniyorum onlara. Biz öyle bir ecdadın torunlarıyız ki tarihin vaktini ezberleyen değil tarih yazan ecdadın torunlarıyız. Biz Mekke'nin fethinin ne zaman yapıldığının hangi ruhla yapıldığının da farkındayız."


 

Ammar Acarlıoğlu, tasavvuf musikisinden örneklerle izleyicilerin beğenisini toplayan eserlerle alkış aldı. 


AGD'li gençlerin şiir dinletisiyle devam eden programda ayrıca Balıkesir Mehteran Takımı da konser verdi.
Geceye katılanlar arasından bir kişi Umre ziyareti kazandı.


Mekke'nin Fethi gecisine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz yanında çok sayıda davetli topluluğu katıldı. 

 

Editör: Haber Merkezi