Balıkesir İl Müftülüğü'nce hazırlanan "Dinler Arası Diyalog Kapsamında Din Eğitiminde AB Uygulamaları" proje gezisi için İngiltere'ye giden müftülük heyeti mezarlık ziyaret edip, Ortodoks mezhebine bağlanan Plymouth Historic Sinagog'nu ziyaret etti.

Balıkesir İl Müftülüğü, Leonardo da Vinci-Hareketlilik (Mobility) projesi çerçevesinde hazırladığı, "Dinler Arası Diyalog Kapsamında Din Eğitiminde AB Uygulamaları" projesi hazırladı. Proje kapsamında yapılan İngiltere ziyaretinde Müftülük personeli bazı temaslarda bulundu.

2012 Teklif Çağrısı Döneminde AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı/Ulusal Ajans Leonardo da Vinci- Hareketlilik (Mobility) projeleri çerçevesinde Balıkesir İl Müftülüğünün "Dinler Arası Diyalog Kapsamında Din Eğitimde AB Uygulamaları" adlı projesi İngiltere ziyareti ile devam etti.

Balıkesir İl Müftülüğü ve Din Görevlileri Yardımlaşma Derneğinin ortaklaşa gerçekleştirdiği proje kapsamında, 21 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen İngiltere temasları için Balıkesir’den hareket eden din görevlileri İngiltere’nin Plymouth şehrinde teknik incelemelerde bulundu.

Proje kapsamında ilk görüşmenin Ford Park Cemetery mezarlık ziyareti ile başladığı, mezarlığın tarihi, mezarlığın yönetimi ve genel olarak cenaze töreni ile ilgili bilgi alındığı kaydedildi.

İngiltere'deki ziyaretle ilgili alınan fotoğraflar yerelde basın kuruluşlarına basın bülteni şeklinde duyuruldu. Müftülükten verilen bilgide Ashkenazi stilinde yapılan ve Ortodoks mezhebine bağlanan Plymouth Historic Synagogue'u ziyaret edildi. Sinagog bölgesindeki faaliyetler hakkında da bilgi alındı. Sinagog yönetimi din eğitimi verilmesiyle ilgili Türk din adamlarına detaylı bilgi verdi. Samimi bir havada geçtiği belirtilen görüşmeden iki taraf da memnun kaldıklarını ifade etti. Din görevlileri Sinagog yöneticilerine çeşitli hediyeler verirken, karşılıklı iyi niyet çerçevesinde Türkiye'ye davet etti.

Bu arada, Balıkesir İl Müftülüğünün "Dinler Arası Diyalog Kapsamında Din Eğitimde AB Uygulamaları" adlı projesinin bir başka ayağı olan Çek Cumhuriyeti çıkışının 11-25 Mayıs tarihleri arasında iki hafta süreyle gerçekleştirileceği, bu projeye toplam 28 din görevlisinin yurt dışı teknik inceleme ziyaretinde bulunacağı bildirildi.

Editör: Haber Merkezi