O geceyi kamerasıyla saniyesi saniyesine kayıt altına alan meslektaşlarımızdan biri de Kanal 24 televizyonundan Eray Durmuş idi. 
O gece Kelime-i Şahadet getirerek tankları durduran milletimizin kah-ramanlığını ölümsüzleştiren habercilerden sadece biriydi Eray.
Şerefli üniformanın içerisindeki şerefsizler,  işgal ettikleri tankları insanların üzerine sürerken, F-16'lar alçak uçuş gerçekleştirerek sonic patlamalarına yol açarken o gazetecilik yaptı.
“Bazen düşününce bu mesleği yapmak çok zor geliyor insana” diyerek duygularını “KalkışMA” kitabı aracılığıyla paylaşan Eray Durmuş şöyle devam ediyor: 
★★★
Düşünsenize, ülkenin birlik ve beraberliğine karşı silahlı bir tehdit, bir tehlike var ama siz ne ailenizin ne de sevdiklerinizin yanında olabiliyorsunuz. 
Darbe girişimini engelleyen vatandaşlar gibi sokağa çıkıp tepkinizi de gösteremiyorsunuz. Çünkü; görevinizi yapmanız gerekiyor. Sonra düşününce, belgi sevdiklerimizin, ailelerimizin yanında olamadık ama o gece işimizi doğru yaparak sokağa çıkmış insanlar gibi darbeye karşı en etkili mücadelelerden birini verdik. Eğer biz o gece olayları en doğru şekilde insanlara iletmesek, korkup gazeteci olarak sokağa çıkıp işimizi yapmaya çalışmazsak, belki insanların mücadelesi birbirlerine cesaret veremeyecekti 
O gece herkes üzerine düşen görevi çok iyi yaptı.
★★★
O gece sokakta birlik olabilmiş insanları gördüm ve o zaman anladım; Ne yaparlarsa yapsınlar; bu insanları, bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmez.
O gece anladım ki; ‘Âlemde şer, Oğuz’da er bitmez!’
★★★
Devam edeceğim, 15 Temmuz Destanının yazıldığı o gecede neler yaşanıldığını 100'de yüz canlı tanıkların kaleminden sizlerle paylaşmaya.. 
Unutturmayın istiyorum o geceyi.
Unutmayın istiyorum o geceye objektifleriyle, kalemleriyle aydınlatan gazetecileri..
★★★
BASIN, DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZIDIR

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma programı dün başladı. 
Balıkesir’deki etkinlikler Valilik ve Büyükşehir Belediyesi organizasyonuyla gerçekleşecek ve 15 Temmuz Destanı anlatılıp o gecenin havasını soluyacağız hep birlikte. 
Şehitlerimizin öykülerini anlatan tiyatro oyunları sahneye konulacak, şiirler, türküler okunacak, fotoğraf sergileri açılacak, o gecenin görüntüleri paylaşılıp ‘unutmayın, unutturmayın’ mesajı verilecek hafta sonuna kadar.
Sadece Balıkesir’deki etkinliklerde değil, ülkenin dört yanındaki ve yurtdışı anmalarda kullanılacak materyallerde gazeteciler ilham kaynağı olacak. 
Türk Basını öyle bir sınav verdi ki o gece.. 
İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Anadolu’daki her bir meslektaşımız, Türk Milletinin yazdığı destanda öncü rol oynadı.
Korkmadı, sinmedi, kaçmadı. 
O uzun olduğu kadar kapkaranlık geceye ışık olup aydınlattı.  
Kimi meslektaşımız fotoğraf makinası, kamerası, canlı yayın cihazlarıyla meydanlara çıkarak, yollara düşerek haberden habere savrulurken kimi de haber merkezlerinde zamanla yarıştı, en doğru bilgiyi ve Cumhurbaşkanımızın ‘sokağa çıkın’ çağrısını anında milyonlara ulaştırdı.
O gece bir millet uyanırken, gazeteciler de alın akıyla çıktıkları sınavla unutulmaması gerekli şu mesajı bir kez daha yeniliyordu:  
Basın demokrasinin olmazsa olmazıdır. 
12 Temmuz 2017

Editör: Haber Merkezi