Sanayi Odası'nın yüksek düzeyde vergi ödeyip ihracat yapan kurum ve kuruluşların ödüllendirdiği törende TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile BSO Başkanı arasındaki okul pazarlığından kazançlı çıkan Balıkesir oldu.

BİR İSTERKEN İKİ OKUL
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, BSO Başkanı Ahmet Kula'nın kendilerinden okul talep ettiğini hatırlatarak,  Balıkesir'de de bir okul yapma sözü verdi.  Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:  "Sayın başkan (Ahmet Kula), benim Kayserili olduğumu unuttun. Ben okulu yapacağım siz ne yapacaksınız. Siz de okul yapacaksınız. Balıkesirli uyanıktır, zengindir. Siz de bana tamam diyor musunuz? Ben yapacağım, tamamsa tamam. Sana iki okul oldu sayın valim. Bir isterken iki" dedi.

EN AKILLI İŞ BURAYA YATIRIM
Hisarcıklıoğlu, Balıkesir'in çok şanslı bir il olduğunu ifade ederek, "Allah bize 5 vakit namazı farz kılmışsa size niye 5 vakit namaz... Bu benim başımda soru işareti. Sizde her şey var. Şikayet edeceğiniz hiçbir şey yok. Toprağınız, deniz kıyınız para, denizden çıkardığınız para, ticaret var, sanayi var. İki havaalanı olan nadir illerden birisiniz.  Yakında İstanbul-İzmir otoyolu sayesinde 25 milyonluk pazar ayağınıza geliyor. En akıllı iş, buraya yatırım yapmak" diye konuştu.

MESSİ RONALDO ÖRNEĞİ
Hisarcıklıoğlu, FIFA ve UEFA'nın kuralları değiştirdiğini ifade ederek, şunları söyledi:
"Değiştirdiği kural şu, teknik kapasitesi yüksek Ronaldo ve Messi gibi oyuncuları koruyup, kollayın diyor. Çünkü insana zevk, keyif veren 100 bin kişiyi tribünlere getiren Ronaldo ve Messi  gibi teknik kapasitesi yüksek oyuncular. Ben de kamu idarecilerine diyorum ki, siz de bizi, Türk özel sektörünü her fırsatta koruyun ki, hedefimiz olan 2023'teki dünyanın ilk 10 büyük ekonomisine bu ülkeyi getirelim diyoruz."

Editör: Haber Merkezi